AEG 73633 UPDATE wasmachine maakt herrie

Anne p

  • #1
Sinds kort maakt onze AEG 73633 UPDATE wasmachine (9 jaar oud) flinke herrie. Het is een soort harde resonantie en heeft niets te maken met het draaien van de trommel. Zal dus eerder een pomp o.i.d. zijn.

Heb zojuist een 30gr fijne was programma gedraaid (53 min) en van 30 tot 17 minuten maakt hij de herrie. Ik zie evenwel geen bijzondere dingen gebeuren; de trommel draait af en toe, en er wordt constant water van boven de deur op het wasgoed gespoten, ook nadat de herrie is gestopt. Op andere programma's is de herrie minder.

Wat zou dit kunnen zijn?

Het PNC nummer is 914 002 046 01.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Draai de trommel met de hand rond en luister of u dan ook iets hoort.
Laat de machine ook eens centrifugeren zonder wasgoed, hoort u dan iets ?
 

Anne p

  • #3
Bij het met de hand draaien van de trommel hoor ik niets bijzonders. Bij het centrifugeren jankt de machine, maar dat lijkt me niet abnormaal. Het geluid hangt ook niet samen met het al dan niet draaien van de trommel.

Het geluid klinkt als een pomp. Als ik het klepje van het filter open maak en het dekseltje beetpak, dan is de resonantie ook goed te voelen. Het geluid is redelijk te vergelijken met het geluid van de afwasmachine als deze afpompt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan is de afvoerpomp misschien de oorzaak, als het een magneetpomp is kan er speling op de pomp-as zitten, de pomp gaat dan ratelen en loopt op den duur vast.
Vervangen is dan de enige optie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu