AEG wasmachine lager defect?

ioscar

  • #1
Sinds dit weekend maakt mijn AEG L87485FL Lavamat wasmachine een vreemd geluid. Vooral bij het centrifugeren. Het lijkt dan ook wel of de machine van zijn plaats wil komen.

Hier kun je een korte video zien

De machine is bijna 10 jaar oud en werkt nog naar behoren. Maar ik vrees dat nu de lagers stuk zijn. Heb ik het bij het rechte eind?

Mochten de lagers daadwerkelijk stuk zijn, is het dan waard om de trommel in zijn volledigheid te vervangen (het is een gelaste kuip begrijp ik)? Of toch uitkijken naar een nieuwe?

Graag jullie advies, alvast dank

Kleine toevoeging: het betreft PNC 914531200-02
 
Laatst bewerkt:

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Het is iniedergeval iets in de regio as/kruis/lagers. Ik zou voor de zekerheid even het snaarwiel aan de achterkant checken of die niet los en gebroken is. Maar als die in orde is kun je niks anders dan de hele kuip wisselen want er zijn geen losse onderdelen voor. Het is een gelaste kuip dus die kan je ook niet open maken. Althans niet zo dat hij weer terug geplaatst kan worden , openzagen kan altijd ;).

Misschien vaker kookwassen ? Dat is hoofdoorzaak nr 1 van dit soort problemen, alsmede gebruik van Soda, dat is niet goed voor wasmachines.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Het klinkt alsof hij het geluid maar op 1 plek maakt dat kan komen doordat er de trommel wat doorgezakt is en nu over het verwarmingselement schraapt maar wat veel vaker voorkomt is dat er iets tussen de trommel en de buitenkuip zit.
Er wordt geen beugel uit een BH oid. gemist?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Nee je ziet de trommel tenopzichte van de kuiprand op en neer gaan en bewegen. Dit is duidelijk iets axiaals. Althans zo denk ik erover.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Je hebt gelijk, je ziet hem een sprongetje maken.
Maar dus even de achterkant er af en kijken wat er aan de hand is.
Moet je dit laten doen dan moet je je afvragen of een nieuwe machine niet sneller en goedkoper is.
Vindt je het wel leuk om zelf te sleutelen dan ben je wel een paar uurtjes zoet mee en moet je er rekening mee houden dat je een poos niet kunt wassen, want eerst kijken wat er stuk is, dan onderdelen bestellen en als die er zijn alles inbouwen zodra je tijd hebt.
Dit zijn leuke klusjes voor de zondagmiddag (vind ik dan hé)
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Bij deze machine valt, wanneer het op vervangen van lagers aankomt, helemaal niets te sleutelen. Want zoals de TS al noemde, heeft deze een gelaste kuip (zie de explosietekeningen). Daarbij kun je niet op een normale manier de lagers vervangen, maar moet de gehele kuip vervangen worden. Die kuip (voor dit apparaat de "gesoldeerde groep" met het bestelnummer 3484164102) kost maar liefst 210 Euro en dan moet zo ongeveer de hele machine uit elkaar. En dat voor een bijna 10 jaar oud apparaat?

Ik zou het niet doen, 210 Euro is een leuk startbedrag voor een nieuwe wasmachine!
 

ioscar

  • #7
Dank voor jullie reacties. Wat @Sleutelmeneer zegt klopt inderdaad, het probleem is axiaal. Aan de achterzijde ziet het er nog goed uit, snaar idem.

Zou het dan toch van de twee of drie soda wasjes zijn geweest de afgelopen jaren? Wist niet dat dat schadelijk kon zijn. Al goed, weer wat geleerd.

Ik ga op zoek naar een nieuwe wat @Kees ook adviseert. Raden jullie me weer een AEG aan? Het hoeft niet de goedkoopste te zijn, betrouwbaarheid en energiezuinigheid vind ik belangrijker.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Op dit forum zijn merkgerichte adviezen niet toegestaan.

Je zult zelf op het Internet moeten speuren naar geschikte (vergelijkings) sites en reviews om te weten te komen welke merken al of niet in aanmerking komen. Waarbij je wel rekening moet houden dat over elk merk wel klachten zijn en hoe meer een merk verkoopt, des te meer klachten er zijn. De mensen die tevreden zijn met een product hebben in het algemeen wat minder behoefte om die tevredenheid te uiten dan de mensen die ontevreden zijn.

Succes bij de aankoop!
 
Laatst bewerkt:

ioscar

  • #9
Bedankt Kees, alle tips zijn welkom om mijn zoektocht korter te maken, maar reviews lezen kan ik uiteraard zelf ook. Dit topic kan weer dicht, ik ga op zoek naar een nieuwe.
 
  • Like
Waarderingen: Kees

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu