AEG Wasdroogcombi in error status

Rob_123

  • #1
Hallo,

Tijdens het draaien van een programma was er een stroomstoring. De aardlek was uitgegaan, ik was zelf niet thuis en weet niet of dit met de wasmachine zelf te maken heeft, maar ik denk het niet.
Nu staat de machine in een vreemde error status waar ik helemaal geen verandering in krijg. Zodra de machine in het stopcontact zit doet hij dit en alleen maar dit.

De lampen bij Droogtegraad, Droogtijd en Tijd besparen staan allemaal aan (rood)
De lamp bij Start/Pauze staat aan (oranje)
Verder helemaal geen lampen of weergave op het display.
Daarnaast is de machine constant water aan het nemen, zo te zien via het bakje waar je normaal de wasverzachter in doen.

Verder reageert hij helemaal niet op knoppen of wat dan ook (geprobeerd om start en pauze tegelijk te doen wat normaal de errorcode uitleest bijvoorbeeld, niks)

In eerste instantie had ik niet door dat de machine water aan het pakken was, ik dacht dat hij zou gaan leegpompen en daarna wel gereset zou kunne worden. Vandaar pompte hij zich helemaal vol en overstroomde zelf behoorlijk. Maar dat is dus meer een gevolg geweest.

Ondertussen heb ik de watertoevoer uitgedraaid en de wasmachine leeg laten lopen.
De deur geopend via de nood-methode rechts onder, met de deur open probeert hij geen water te pakken, verder geen verschil.

Model: L77685DWD


Iemand een idee wat te doen?
 

Lampje45

  • #2
Graag alle gegevens van het machineplaatje
 

Rob_123

  • #3
Bij deze in de bijlage.

IMG_20211013_232221.jpg
 

Lampje45

  • #4
Van combinaties heb ik helaas weinig info, maar misschien dat deze film over de diagnose en het resetten van wasmachines wat helpen kan.
Maak ook eens een foto van de alarmtoestand waar de machine in verkeerd,
want een stroomstoring kan heftige reacties in het net hebben gehad en zou ook de computer wel eens helemaal van de leg af zijn gebracht.

 

Rob_123

  • #5
Hier de status van het display.
Het lijkt inderdaad wel dat de computer van slag is, maar hoe zou ik deze kunnen resetten? Ik heb al diverse filmpjes gekeken, maar de machine reageert op geen enkele knoppen combinatie meer.

Zit er intern ergen nog een knop of een batterij die ik er even uit kan halen of zo wellicht?

Op het eerste gezicht zie ik ook geen losse of defecte draden of zo.
Anders maar een monteur laten komen.. Maar hoe reset die hem dan?

IMG_20211022_144710.jpg
 

Lampje45

  • #6
Een monteur zal de hele printkaart verwisselen.

Je zou de voeding nog eens compleet van de machine kunnen halen en dan de startknop voor een minuut indrukken. Dan moeten alle ladingen op condensatoren weg zijn. Maar ik denk dat het de firmware in het geheugen een fout vertoont en wordt met een reset niet opgelost.
De reset procedure (die eigenlijk niet voor de gebruiker bedoeld is) is het enige wat de monteur zal doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu