AEG warmtepompdroger - alle lampjes branden in de display

Giuliano

  • #1
Hallo forumleden, Ik heb een probleem met onze warmtepompdroger.

Het betreft een AEG apparaat:

Model: T8DE94EW

Type: TC16H67HP

Prod. No.: 916097909 00

Ser. No.: 64431280

Probleemstelling:

Sinds het weekend gaan alle lampjes op het display branden zodra ik de aan knop gebruik.

Deze lampjes gaan alleen uit als ik de droger weer uitschakel. Toestel geeft geen foutcode.

Wel kan ik de trommel laten draaien, maar weet echter niet op welk programma.

De verlichting van de trommel gaat dan eerst wel aan en kort het draaien van de trommel weer uit.

Alle filters en condensor heb ik reeds schoongemaakt.

Ook heb ik geprobeerd het toestel te resetten door het toestel meerdere uren van het net te halen, echter zonder resultaat.

Als laatste heb ik contact gehad met de servicedienst van AEG. Deze wisten mij te vertellen dat dit probleem niet bekend is bij hun en de enige optie is om een service-monteur langs te laten komen.

Op internet kan ik ook niks vinden.

Het toestel is bijna 5 jaar. Wat is jullie advies en wie weet mogelijk de oplossing of handeling welke ik nog kan uitvoeren om dit probleem te verhelpen.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet Giuliano

20220728_064259.jpg
 

Lampje45

  • #2
Nee deze fout ken ik ook niet. Mogelijk iets fout met de processor.
 

Giuliano

  • #3
Bedankt allereerst voor je snelle reactie.
Wat zou je nu aanbevelen, nieuwe printplaat, reparatie printplaat of een nieuwe machine.
Of is er een makkelijke manier om dit te testen.
 

Lampje45

  • #4
Ik denk dat het echt een probleem op de print is, want waar moet anders dit rare gedrag vandaan komen. Zeker omdat een reset niet helpt. Ik zou ook niets anders kunnen verzinnen, waar de oorzaak zou kunnen liggen.

Misschien dat je alle stekkers eens los kunt nemen en alleen de voeding aangesloten laten en kijken wat hij dan doet of dan ook alle lampen aangaan.
Over het algemeen repareren de kleine reparatiebedrijfjes de standaard fouten. En AEG repareert geen printen, die wisselt ze alleen.
Maar dit is voor mij een complexere fout, waarbij ik geen vermoedelijke oorzaak aan zou kunnen wijzen. Het lijkt een probleem in de firmware te zijn of een geheugen probleem.
 

Giuliano

  • #5
Gisteravond de machine los gehaald en zoals hierboven beschreven bijna alle stekkers los genomen. De lampjes blijven branden. Mijn conclusie....de printplaat. Echter zie ik er 3 (1 hoofdmodule aan zijkant machine, 1 achter het display en 1 achter de draaiknop).
Aangezien de machine 5 jaar is en het altijd goed heeft gedaan denk ik er over deze toch te laten repareren.

20220729_065009[1].jpg
 

Lampje45

  • #6
Rechts is de aansturing van de vermogens elementen en vermoedelijk zal de print achter het bedieningspaneel de oorzaak zijn. Maar dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Omdat de draaiknop met zijn signalen ook communiceert met het bedieningspaneel en wat gebeurt er als deze foute info afgeeft?

Je kunt er op gokken dat het de hoofdprint is, omdat die los ook het probleem toont.
Maar om deze twijfels kort te sluiten zou ik het door een reparateur op laten lossen, want als je de verkeerde wisselt ben je wel heel duur uit. De lokale bedrijfjes zijn vaak stukken goedkoper, als de servicedienst van de fabrikanten. En ze repareren soms ook aan printen. Dat doen de fabrikanten niet, die wisselen alleen complete modules.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #7
Ik denk bedieningsmodule defect. De 9v of 12v is er aangezien de feestverlichting aangaat en dan moet de software en processor op de bedieningsprint dus zorgen voor een goed beeld. Daar gaat het fout.

Dus nieuwe printplaat, dit is niet reparabel door een bedrijf want die hebben geen software van deze printen dus kun je alleen nieuwe geprogrammeerde bestellen :)
 

Giuliano

  • #8
Volgende week woesdag komt een monteur. We hebben besloten deze toch te laten maken. Zodra ik weet wat de oorzaak was zal ik een terugkoppeling doen.
Nogmaals dank voor alle reacties.
 

Giuliano

  • #9
Inderdaad een printplaat kapot. Nieuwe gemonteerd door monteur en hij doet het weer. Als ik weet welke printplaat het nu was laat ik dit nog even weten. Nogmaals dank voor de reacties.
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Bademutze

  • #10
Wat waren de kosten ? Als ik vragen mag?
 

Giuliano

  • #11
Vaste prijs van €220,- voor monteur, voorrijdkosten en onderdelen. Blijft altijd een gok. Monteur was binnen 10 minuten weer weg. Echter door de aanwezigheid van meerdere printplaten hiervoor gekozen.
 

Giuliano

  • #12
Deze printplaat is vervangen.

140039227230 gebruikers interface-bord.PNG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu