Aeg vaatwasser loopt niet vol met water

Euh??

 • #1
Hallo allemaal

Mijn vaatwasser vult zich opeens niet meer met water. Hij beging de cyclus wel, ik zie water door het labyrint lopen en het klinkt of hij water afvoert, maar dan niets meer.
De waterkraan bleek helemaal vast te zitten, dus die wel meteen vervangen, maar dat is nog geen oplossing. Achter de kraan zit een aqua control, ( foto 1) en de slang komt uit op een kastje waarvan ik de naam niet weet (foto 2) Is er een manier om te controleren of die dingen vast zitten / stuk zijn?
Of iemand een ander idee?
Op foto twee zit even de stekker los, maar die zat en zit weer vast.
Het is een Aeg oko Favorit 4230 I M 911234095

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Waar je het stekkertje van los hebt gemaakt is het inlaatventiel , als het goed is is dat ventiel gemaakt voor 230 volt , wat er op zou moeten staan.
  Als je er nu op een veilige manier even 230 op zou zetten zou er water uit moeten komen.
  Toestel is al 20 jaar oud.
   

  Euh??

  • #3
  Even geprobeerd, stekkertje eruit, 230v op de contactjes aangesloten, het inlaatventiel trilt wel zachtjes maar verder gebeurd er niets.

  En tuurlijk, 't is al een wat ouder ding, maar zolang er nog een ( goedkope) fix is wil ik het toch nog proberen. Een nieuwe kopen kan altijd nog.

  Nu eerst maar oud en nieuw vieren, en volgend jaar weer verder
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu