AEG OKO Lavamat Regina Update foutcode C4?

Laphroaig

  • #1
Ik heb een AEG öko lavamat Regina update
Typ: 47ABAA01A
PNC nr: 91400206700.

Deze geeft foutmelding C4, start/pauze knippert langzaam en spoelen knippert snel.

Kan iemand mij vertellen wat er aan de hand is. En natuurlijk ook graag een oplossing.

Bij voorbaat dank,

Erik
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
C4 heb ik in de lijst niet kunnen vinden, misschien iemand anders ?
 

Laphroaig

  • #3
Nog even wat extra info.

De machine doorloopt zijn programma todat hij bij het spoelen komt, wanneer het water afgepompt moet worden dan valt hij in storing, geeft c4 aan en het spoelen lampje knippert snel.

Wanneer ik dan de machine op pompen zet pompt hij een gedeelte van het water af valt weer in dezelfde storing. Vervolgens kan ik weer het pompen starten waarna hij weer een gedeelte van het water afpomt en vervolgens valt hij weer in de storing enz.

Groet,

Erik
 

Kees kit

  • #4
C4 is ( meestal ) kortsluiting ( of onderbroken ) circulatiepomp .

deze zit rechts vooraan , daar zit in 1 huis de afvoer en circulatiepomp.
als je ervoor zit , is het de meest rechtse .
Als je pech hebt ligt ook je module eruit .
 

Laphroaig

  • #5
Goedemorgen Paullussie,

Dank voor je antwoord.

Even op de site van aeg gekeken die circulatiepomp is nog te betalen maar de module. Dan kan ik beter een nieuwe wasmachine aanschaffen.

Kwam er vandaag achter dat wanneer hij een programma start eerst begint met wegpompen van (niet aanwezig?) water en vervolgens in storing gaat.
Na een aantal keer programma opstarten gaat hij toch lopen. Maar aan het einde van het spoelen (wanneer hij al het water heeft afgepomt) schiet hij weer in storing.

Is het hierdoor misschien duidelijker of het enkel de pomp is of ook de module. En is er een manier om er achter te komen of het enkel de circulatiepomp is of ook de module.

Alvast bedankt.

Erik
 

Kees kit

  • #6
Dat hij begint met pompen is normaal .
Als hij water neemt en gaat wassen zie je dan dat boven het deurglas er een straal water op het wasgoed wordt gespoten ??

Zoja , dan is de circ pomp ( waarschijnlijk ) goed ,in dat geval geeft de triac van de circ.pomp op de module problemen .
En dat is helaas een dure jongen

succes !
 

Laphroaig

  • #7
Hey Paullussie,

Had inderdaad zelf al ontdenkt dat de circulatiepomp (waarschijnlijk) goed is. Hij spuit inderdaad water vanuit de manchet de trommel in tijdens het spoelen.

Heb na wat beter opletten het volgende ontdekt. Zit waarschijnlijk ergens een slecht contact/soldeerpunt oa tijden het centrifugeren en soms wanneer je een knop indrukt valt het display en de lampjes even uit of valt het display uit en knipperen alle lampjes alsof ze net wel net geen contact maken.

Ook ontdekt dat de c4 melding telkens komt wanneer hij water aan het afpompen is. Tegen het einde van het afpompen (wanneer er (bijna) geen water meer uit de afvoerslang komt) verschijnt de storing. Wanneer ik weer op start druk gaat het programma gewoon verder.

Dit gebeurt niet alleen tijden het spoelen maar ook tijdens de rest van het programme wanneer hij water wegpompt (hoofdwas, spoelen, centrifugeren).

Verander je hierdoor van 'diagnose' ?

Groet en alvast bedankt,


Erik
 

Kees kit

  • #8
Het wordt ingewikkeld, als de display ( soms ) onregelmatig knippert wil dat meestal zeggen dat je display module nio is.
Slecht contact ergens kan ook maar is lastig te vinden, het is SMD techniek en is zeer klein en pietepeuterig soldeerwerk , meestal bedienings module vv en dan is het ok .
Maar deze klacht in combinatie met C4 ken ik niet, wil niet zeggen dat het niet kan voorkomen , lastig probleem Erik succes !!
 

Arnoldham

  • #9
Het kan ook zijn dat je niveau regelaar niet goed werkt
oplossing het slangetje door blazen naar de trommel kan weleens wat rotzooi voor zitten anders de regelaar testen
 

Laphroaig

  • #10
Hey Paullussie en Arnold,

Bedankt voor de antwoorden. Heb de slangetjes van de pressostaten doorgeblazen. Was eigenlijk niets mee aan de hand. Ook de afvoerdarm en luchtkamer gedemonteerd en schoongemaakt. Zaten wel wat zeep resten in maar eigenlijk niet noemenswaardig.

Alles weer in elkaar en ja hoor hij doet het...
Nu maar hopen dat het zo blijft.

Nu het volgende er zit nu een klein tikje in de motor (?). Bij elke rotatie een tikje maar met centrifugeren zijn dat toch heel veel tikjes :(

Enig idee?

Alvast bedankt!

Groet,

Erik
 

Arnoldham

  • #11
Ik denk dat een van de lamellen van het anker niet goed meer zijn even een andere moter erop doen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Hoe oud is de machine ?
Wanneer hij jonger is dan 5 jaar hebt u nog te maken met de coulance regeling van de fabrikant, bel de leverancier of fabrikant/importeur hierover.

Is de machine (veel) ouder dan is het de moeite waarschijnlijk niet meer waard om er nog een nieuwe motor in te zetten, ze zijn nogal prijzig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu