aeg oko lavamat 76740 update code E20 Kan geen waterafvoeren

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een probleem mt mijn aeg oko lavamat 76740 update.De wasmachine geeft de foute code E20 aan. Dit heb ik natuurlijke opgezochtin de "gebruiksaanwijzing".Die geeft aan dat het de water afvoer kan zijn.en ben de rijtje afgegaan wat de "mogelijke oorzaak".Er zat geen knik in de afvoerpijp.Maximale pomphoogte is ook ok.De afvoerpomp heb ik ook schoongemaakt.De sifon aansluiting is ook schoon.Mijn vraag is aan jullie wat het wel kan zijn.

ordu
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
VERMOEDELIJK een slecht werkende pomp, zit waarschijnlijk speling in de pompas
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Witgoedmonteur,

Denk het ook want de minuten blijft op 18 minuten vastzitten,terwijl de machine werkt.en na 10 minuten geeft hij pas foutmelding e20 Moet ik nu een nieuwe pomp kopen.

Ordu
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Ordu, bromt de pomp wel, maw krijgt hij wel spanning? Want als hij dan inderdaad niet draait, is het zeker de pomp. Je zou ook de spanning over de pomp kunnen meten, als je dat "vak" beheerst... Vervangen, ja maar alleen als je daartoe voldoende technisch bent, kun je het beste zelf beoordelen. Anders een monteur erbij halen!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Kees,

Als ik hem op pompen zet pomt hij de overgebleven water niet eens weg en geeft dezelfde fout melding..Ik hoor ook geen pomp draaien..De afvoer buis geeft ook geen kiek. Technische ben ik niet echt..

Wat kost zo'n installatie van de pomp.

Alvast bedankt.
ordu
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Ordu, op de site van AEG staat die pomp aangegeven voor ca 36 euro. Maar wat de (jouw) monteur gaat rekenen voor de reparatie kan ik niet beoordelen, hangt ook sterk af van bijv voorrijkosten. (Een plaatselijk servicebedrijf is wellicht daarmee goedkoper dan iemand die van ver moet komen...) Je zegt dat de pomp helemaal niets doet. Dan zou het ook nog kunnen dat hij (om een andere reden) geen spanning krijgt, dus niet aangestuurd wordt, hoewel dat minder waarschijnlijk is. Ik bedoel alleen, zomaar een pomp kopen zonder zeker te weten dat het inderdaad de pomp is kan een onnodige kostenpost zijn.
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Klacht is door een monteur voor 120 Euro opgelost
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu