AEG oko lavamat 74604 foutcode CD

A

Anonymous

Gast
  • #1
Mijn wasmachine geeft gedurende het programma de foutcode CD. Tegelijkertijd knipperen de lampjes van 'voorwas, hoofdwas en spoelstop'

Wat houdt deze storing in?

Groet,

Arjan
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Foutcode betekent deur is niet gesloten, danwel deurslot is defect, danwel bedrading naar het deurslot toe is defect, in het ergste geval is de electronic defect
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Beste witgoedmonteur,

Bedankt voor je reactie. Wanneer de electronic defect is, kan ik dan beter een nieuwe machine kopen, of vallen dat soort reparatiekosten wel mee.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Arjan, ik heb geprobeerd voor je op de site van AEG de prijs van de electronic op te zoeken. Helaas wordt het door jou gegeven typenummer daar niet herkend. Er kan ook op productnummer gezocht worden, maar dat heb je niet vermeld. Het makkelijkst is als je daar zelf even kijkt.

Dus: AEG, kies vragen en service, service, onderdelen bestelsysteem, bestelsysteem. Je hoeft niets te bestellen, gewoon op het onderdeel klikken waarvan je de prijs wilt weten. je kunt daar ook onderdelen tekeningen ophalen (geen schema's!).
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
In voorgaand bericht kreeg ik als antwoord dat waarschijnlijk mijn deurslot, danwel de electronic kapot is. Heeft iemand enig idee is wat de kosten voor reparatie zijn. Loont zich dit, of is het verstandiger om een nieuwe wasmachine te kopen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Laat even een monteur komen voor onderzoek, een deurslot incl montage kan ongeveer 39 euro + montage, afhankelijk van wie je laat komen kan het 100 euro kosten, machine is zo'n 8 jaar oud en kan nog wel een paar jaar mee
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Beste Arjan en Kluskees, ik raadt af omzelf te gaan experimenteren met dit soort machine, zelfs als je al evt een electronic zou gaan vervangen moet deze geprogrammeerd worden anders doet de machine het niet. De computer in dit soort machines is dermate geavanceerd dat ik ten zeerste afraadt zelf hier aan te gaan sleutelen. Ik blijf dus bij mijn advies: LAAT EEN MONTEUR (goedkoopste oplossing) OF AEG-ELGROEP KOMEN.......ps er zijn maar heeeeeel weinig niet orginele onderdelen voor dit soort machines te koop.
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Kluskees, volgens mij is het Enr. 914001077-00 Deurslot is 899645307370 (een dure)
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
Arjan, volgens de AEG site bestaat de Electronic uit drie onderdelen, 645 430 817 A , 645 430 820 B en 645 430 816 C voor elk staat een prijs van ca 305 euro (!). Ik weet niet of die prijs is bedoeld voor de gehele electronic of voor elk component apart. Het nummer voor het deurslot, dat W.A. Vijn heeft gegeven is correct, dat staat op de site voor ca 44 euro. Heb je in elk geval een idee!
 
A

Anonymous

Gast
  • #10
Prijs van het deurslot, en dit is waarschijnlijk defect had ik dacht ik ook al opgegeven( dit is onze winkelprijs 2004), echter de prijzen zijn sinds 01-01 weer verhoogt en is dus nu 44 euro. Kans is groot dat als je dit deurslot vervangt je uit de problemen bent, ZEKER IS DIT ECHTER NIET
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu