AEG Oko favorit 475 verstopping

Minke

  • #1
Onze afwasmachine deed het gister nog goed. Vandaag opeens stopte hij middenin een programma en nu wil hij niets meer. We hebben verschillende programma's aangezet maar niks doet het: hij maakt wel lawaai en de knop draait wel maar er wordt geen water toegelaten.

Ik heb het grijzen trechterachtige ding eruit gehaald die was niet echt vies. Ook dat ijzeren rechthoekige ding (filter?) eruitgehaald en schoongemaakt. Toen zag je een gat waar het water uit gaat lijkt me. Daar zag ik een pruimenpit dus die heb ik weggehaald.

Maar hij laat nog steeds geen water erin. Ik dacht misschien zit er nog iets iets verder weg waar ik met mijn vinger niet bij kan? Maar ik weet niet hoe ik daar achter kom het leek ook of die slang die er achter uitkomt vastzit aan het stukje plastic wat aan de afwasmachine zit.

We willen geen monteur langs laten komen omdat hij al zo oud is maar ik vind het zonde als het enige probleem is dat er nog iets in de slang zit ofzo.

Wie weet hoe ik dat kan doen? Of dat wel het probleem is?

Minke
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zou kunnen zijn dat door de verstopping in dat filter water over de bodemplaat (onder de zichtbare bodemplaat) is gestroomd, en daardoor de beveiliging in werking heeft gezet.

Dat is te verhelpen door de machine (na eventueel uitbouwen indien het een ingebouwde machine betreft) schuin te houden om het water er uit te laten lopen.

Mocht je hierna nog niet lukken, geef dan wel even het PNC nummer van de machine, vermoedelijk een nummer dat begint met 60... of 91...
 

Minke

  • #3
We hebben het geprobeerd, maar er kwam geen water uit.

Mijn moeder vind dat 10 jaar wel oud genoeg is en wil een nieuwe...
Ik had het liever opgelost, maar hij lekte ook al langer dus ik denk dat mijn moeder toch gewoon een nieuwe koopt, gebruikt ook minder water en stroom geloof ik.

Maar bedankt voor de reaktie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu