AEG Öko Favorit vaatwasser gaat niet meer open

Instakat

  • #1
Onze oude trouwe vaatwasser gaat sinds vanochtend opeens niet meer open. Weet iemand of er ergens een noodmanier is om hem te openen? Een verborgen gaatje waar je iets moet indrukken om te vergrendelen ofzo?
Ik denk dat het het veertje is wat voor de vergrendeling zorgt want het klepje wat je in moet duwen om open te doen heeft geen tegen druk meer. Je kan niet even het "opendoe-knijpje" doen zeg maar.

Hij zit nu helemaal vol met schone vaat dus toch wel handig als hij een keer open gaat. Stroom er af heb ik voor de zekerheid ook geprobeerd maar dat was het niet.
IMG_20240605_201220985.jpg
 

Bademutze

  • #2
Pfoe, dat is een oudje, 20 jaar plus. Aan de hangreep achter de klep zit een nok die het deurslot open klikt.daar kom je lastig bij, probeer met een fittingschroevendraaier tussen de bolle kap achter de klep en het bedieningspaneel door te steken, en dan op goed geluk proberen de nok te vinden en te bedienen, maar wordt lastig.
 

Instakat

  • #3
Dankjewel!
We hebben uiteindelijk een deel van het handvat er uit gehaald en toen vonden we het knopje want met schroevendraaier zoeken lukte niet
Maar daar zit inderdaad een knop en nu gaat hij weer open en dicht
Handvat krijgen we er niet meer in want die zat hier en daar helemaal vastgekoekte (kwam ook nog een mumyspin uitvallen) maar tot de keuken wordt vernieuwd kunnen we er wat mee
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu