AEG Lavatherm 3300 oververhit

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb onlangs mijn AEG lavatherm 3300 gereinigd (ook de thermostaten) omdat de trommel rondom gloeiend heet bleef na einde programma.

Nu functioneert e.e.a. beter maar alleen bovenin de trommel is het nog steeds gloeiend heet als de was droog is en programma is beeindigd. Heb ik iets vergeten?
Kan mij niet herinneren dat bovenin de machine ook een sensor zat.

E nr 607 . 627 160
B.v.d. voor uw hulp.
 
Normaal gesproken zal de machine de laatste tien minuten met uitgeschakelde verwarming draaien om het wasgoed af te koelen.

Mogelijk dat dit bij jouw droger niet meer functioneert.
Deze uitschakeling van de verwarming wordt door de programmaklok geregeld.
 
Bedankt voor de tip. Wat ik echter niet begrijp is dat de trommel dan alleen aan de bovenkant heet is en elders niet. Dit terwijl het verwarmingselement over de gehele achterkant van de trommel zit.

De trommel voelt dan niet alleen aan de achterzijde heet aan maar ook richting de voorzijde, zeg maar de gehele bovenkant van de trommel. NB: betekent e.e.a. dan dat er een nieuwe klok gemonteerd zou moeten worden?
 
Draait de (rode) waaier, welke op de achteras van de motoras gemonteerd zit, wel goed?

Als de verwarming inderdaad niet voor het beeindigen van het programma uitschakelt, dan zal de programmaklok vervangen moeten worden.

Bestelnummer: 899.647.408.198-2 / prijs: € 171,00
 
Nogmaals goedenavond,

Ik heb een proefdraai gedaan, de was is in ieder geval droog.....
Het rode schoepenrad aan de as van de motor draait wel mee.
Het verwarmingselement heeft 4 zones, de bovenste blijft bij de 10 min. naloop erg heet, de 2 middelste redelijk heet en de onderste is handwarm.

Is dit het verschijnsel waarop u doelt dat er een andere klok in zal moeten komen of kan er ergens nog een andere oorzaak liggen?
 
Nou,

Ik heb een andere klok er in gezet. Bij de eerste proefdraai gaf het bij de klok een lichte "pets"en een klein rookwolkje. Alles draait keurig maar het verwarmingselement wordt nu niet heet.

Ik heb de bedrading excact aangesloten zoals voorheen. Heb ik iets verkeerd gedaan bij de installatie van de klok? NB: de klok komt uit een goed draaiende gelijke wasdroger. Ook de typenummers komen overeen. Dus daar ligt het niet aan.
 
Ik vermoed dat er kortsluiting is in een van de elementen of af en toe kortsluiting door defecte bedrading.
Bij de oude klok is door deze sluiting een contact vastgepikt waardoor het element pas uitschakelt als de hoofdstroom door de klok wordt afgeschakeld.

Nu met de nieuwe klok heeft dezelfde sluiting het contact verbrand i.p.v. vastgezet en word hij dus niet warm.
 
Help, ik ben niet al te technisch. S.v.p. jouw toelichting even in Jip en Janneke taal. Begrijp ik goed dat ik nu met een derde klok aan de gang moet en de andere 2 weg kan gooien? En wat als er een gloednieuwe klok in gaat? Dan weer dezelfde problemen?
 
Als een schakelaar gesloten word met een te grote belasting zoals een kortsluiting krijg je een vlamboog die de contacten doet samensmelten of wegbranden.
Een vlamboog is wat je ziet als iemand electrisch aan het lassen is.

Ik heb het vermoeden dat idd beide klokken overleden zijn.

Bij een derde klok krijg je direct weer problemen.
De oorzaak is nl. niet de klok maar vermoedelijk een fout in de bedrading naar de elementen of in de elementen zelf.
Dat de klok stuk gaat is het gevolg van de fout en niet de oorzaak.
 
Als ik nu weer de oude klok op de plaats terugzet kan ik dat zonder problemen doen? Zeg maar, terug naar de oude situatie? Dan kan ik in ieder geval weer was drogen, zij het dan wel met een oververhit element, maar goed, dan heb ik tenminste iets.

NB: Het geval is dat ik eenzelfde machine heb gekocht waarvan de aandrijfsnaar was gebroken. Ik dacht: hup de klok overzetten en tsja, nu dit weer. Ik zou op zoek kunnen gaan naar een andere klok, maar dan?

Bedrading kan toch niet zomaar problemen geven? Moet ik dan alle thermostaten en verwarmingselement van de aangekochte 2e hands overzetten naar mijn oude of kan ik beter de aandrijfsnaar overzetten van mijn oude naar de 2e hands en hopen dat een andere klok daar goed werk levert?

B.v.d.
 
Beanstes schreef:
Als ik nu weer de oude klok op de plaats terugzet kan ik dat zonder problemen doen? Zeg maar, terug naar de oude situatie? Dan kan ik in ieder geval weer was drogen, zij het dan wel met een oververhit element, maar goed, dan heb ik tenminste iets.
Ja dan heeft u zeker iets, een fijne kans op brand!
Beanstes schreef:
NB: Het geval is dat ik eenzelfde machine heb gekocht waarvan de aandrijfsnaar was gebroken. Ik dacht: hup de klok overzetten en tsja, nu dit weer. Ik zou op zoek kunnen gaan naar een andere klok, maar dan? Bedrading kan roch niet zomaar problemen geven?
Nee, een auto rijdt toch ook niet eeuwig? Alles kan slijten dus ook bedrading.
Beanstes schreef:
Moet ik dan alle thermostaten en verwarmingselement van de aangekochte 2e hands overzetten naar mijn oude of kan ik beter de aandrijfsnaar overzetten van mijn oude naar de 2e hands en hopen dat een andere klok daar goed werk levert?
Persoonlijk zou ik de snaar overplaatsen en een nieuwe klok in de 2e handse zetten.
Natuurlijk weet ik verder de staat niet van die machine maar als de snaar het enige euvel is, zou ik de kanalen even reinigen en een nieuwe snaar+klok plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan