Aeg lavamat carat 47328 trommel blokkeert

Red

  • #1
Er is per abuis een dop onder de klep van deze bovenlader gekomen, die er voor gezorgd heeft dat de luikjes vd trommel zich tijdens het programma hebben geopend. Moeder heeft de machine gestopt vanwege het geluid. Bij het openen vd klep zitten de luikjes buiten het zicht en de trommel laat zich niet meer dan 1cm bewegen. Het bewegen gaat soepel. Het gaat hier niet om een stuk kleding, bh beugel of sleutel. Ik ben er 99% zeker van dat de trommel kleppen zich geopend hebben en de trommel zit op zijn kop natuurlijk. Herstarten geeft geen zin, ik hoor een korte brom en de start/stop knippert weer rood. Ik vermoed dat de motor geblokkeerd wordt door de trommel.

Voor ik de hele machine uit elkaar ga halen graag eerst een advies. Ben niet bang voor sleutel werk, maar heb meer te doen😚

De dop lag nagenoeg onbeschadigd op de trommel nadat ik de klep normaal kon openen, de veroorzaker is dus terecht.

Wie o wie?
 

Techrax

  • #2
Verwarmingselement uitbouwen en de trommel met geweld terug duwen.
 

Red

  • #3
OK, ik neem aan dat ik daarvoor vanaf de achterzijde, de zijpanelen dien los te schroeven en daar ergens de verwarming te localiseren is.

Wel eerst machine aftappen ben ik bang.

Bedankt
 

Techrax

  • #4
Alleen het filter losdraaien is voldoende, uiteraard wel even een bakje onder het filter alvorens het open te draaien.
 

Red

  • #5
Het is gelukt. Wel bleek bij het terugbouwen vd verwarming dat deze ietwat ontzet/krom was, waardoor hij na terug bouwen de trommel raakte. Buigen ging niet echt, dus heb ik hem op zijn kop geplaatst en dat werkt ook goed.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu