AEG inductieplaat met defecte inbouw afzuiging

Bas076

 • #1
Beste Klussers,

Voor in mijn nieuwe keuken kocht ik een AEG IDE84241IB 7,4kw inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging (lucht recirculatie variant) in Duitsland.

Deze sloot ik aan op een 3 fase aardlekautomaat in de vers aangepaste meterkast (nu 3x25a). Ik was in eerste instantie van plan om dit op 3 fasen te doen, maar heb uiteindelijk besloten om voor 2 fasen te gaan. Dan leek me de belasting van de fasen beter gebalanceerd ivm de oven. De plaat is op een perilex stekker aangesloten en in de meterkast zijn de 2 voorgeschreven fasen op de aardlekautomaat met een aftakblokje onder 1 pool gezet.

(Zie sticker op apparaat)


Enfin, aardlekautomaat aangezet waarnaar de inductie functie perfect werkte, alleen de afzuiging niet. Na nog 3x de handleiding opnieuw doorgelopen te hebben om te kijken of ik geen stappen had overgeslagen, toch maar gebeld met AEG.

De dame van AEG gaf na kort overleg met haar technische collega aan dat het waarschijnlijk een aansluitfout was ivm aansluiten op 2/3 fase. Op mijn vraag hoe die 5 draden dan aangesloten moesten worden gaf ze aan telefonisch geen technische ondersteuning aan particulieren te geven. Ze kon enkel een monteur kan langssturen voor €120. Niet echt gecharmeerd van de manier waarop ik te woord ben gestaan, wend ik me nu tot alle kennis hier.

Kortom, hoe kan ik de 5 uitgaande draden uit de kookplaat nu zo aan hebben gesloten dat alle pitten perfect werken, maar de afzuiging niet? Het lijkt me eigenlijk vreemd, maar wellicht zie ik iets over het hoofd.

Hebben jullie ideeën waar de fout zit?

Alvast heel veel dank!

Bas
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Ken het toestel niet maar ik zie een FDS 100 230V 5A dit is een controlunit voor de afzuiging , krijgt deze wel 230?
  Maar eigenlijk vermoed ik dat je gewoon een draadbrug naar poot 3 moet aanbrengen omdat daar de afzuigunit op aan zit gesloten.
  Die foto is niet van belang , laat alleen zien dat er 230 tussen fase en nul moet staan.
   

  Bas076

  • #3
  Of de controlunit spanning heeft kan ik wel even checken dit weekend.

  De draadbrug heb ik gemaakt door de fase 2 en 3 draden van het apparaat onder 1 klem op de automaat in de meterkast aan te sluiten. Dus alle drie de fasen van het apparaat krijgen spanning. Zou ik dat nog ergens anders moeten doen dan?[/quote]
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Ja op het apparaat zelf een draadbrug maken zodat poot 3 ook spanning krijgt.
   

  DSR9500

  • #5
  Afzuiging is zo te lezen niet DEFECT maar krijgt geen spanning.
  Je "onderwerp" deed anders suggereren :shock:

  Maar kan nog steeds wel zo zijn. Kzou zeggen doormeten.

  Is GREY wel aangesloten ?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu