AEG Electrolux Lavatherm T500 droger

Don Bosco

 • #1
Beste forumleden,

Onze AEG Electrolux Lavatherm T500 draait erg stroef. Ik heb me er maar aan gewaagd om de droger los te schroeven en een kijkje te nemen.

Nadat ik de boven- en zijkappen heb losgemaakt, bleek de droger ongelooflijk veel stof te hebben opgevangen. Gelukkig is daar niets ernstigs uit ontstaan. Tijdens het stofzuigen, is me opgevallen dat er een stuk vilt uit de trommel stak. Zou dat de lagerband kunnen zijn? Het is een soort V-snaar, maar dan van stof (zie onderste foto)...

Ik heb een aantal vragen:

1. Is het de lagerband die uit de trommel stak?

2. Zo ja, hoe moet ik de trommel demonteren om een nieuwe lagerband aan te brengen?

3. Aangezien de droogtrommel zo'n 17 jaar oud is en de lagerband zo'n 95 Euro kost, is het niet verstandiger om een nieuwe droogtrommel te kopen?

Ik heb foto's erbij ter verduidelijking.

Mvg,

St. Don Bosco.


Hieronder de foto's met stof en een foto met de kapotte snaar:

Stof linkerkant


Stof bovenkant


Stof rechterkant


Kapotte riem?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Repair-man

  • #2
  Achterplaat eraf, trommel uitnemen en dan kun je bij de voorzijde om de viltband te vervangen. Wellicht verstandig om de viltband op de achterplaat ook te inspecteren en evt. vervangen.
   

  Don Bosco

  • #3
  Hoi Repair-man,

  Dank voor je antwoord.

  Goed dat je zegt dat er nog een tweede viltband op de achterplaat is. Was er niet van op de hoogte.

  Wat zou zo'n viltband kosten? Is het verstandiger (lees:goedkoper) om de onderdelen te vervangen, of om een nieuwe - of tweedehands - droger te kopen?

  Moeten er bepaalde onderdelen ingeölied/ingevet worden?

  Mvg,

  St. Don Bosco.
   

  Don Bosco

  • #4
  Ik weet ondertussen wat de prijs is van de viltband - tussen de 20 en de 30 Euro.
   

  Don Bosco

  • #5
  Ik ben naar de onderdelenhuis geweest en de viltband is helaas toch moeilijk te verkrijgen. Weet iemand misschien nog een adres, website, of een ander alternatief, bijvoorbeeld van een ander merk wat ook past.
   

  Don Bosco

  • #6
  Beste forumleden,

  Ik heb de hoop opgegeven.

  Nadat ik de machine helemaal uit elkaar heb gehaald, incl de trommel, bleek dat 'ie al lange op plastic aan het draaien was. 1 van de banden was letterlijk niets over, op een stomp van ongeveer 10 cm na.

  We gaan over tot het kopen van een nieuwe wasdroger. AEG heeft zijn dienst bewezen, na meer dan 17 jaar trouwe dienst van de droger. Als die onderhouden was geweest, kon er misschien nog wel 10 jaar bij:)

  Dus forumleden, bij deze is uw hulp niet meer nodig.
   

  Dsterk

  • #7
  Het is inderdaad een mooie prestatie, maar realiseer je wel dat het aeg van toen niet meer het aeg van nu is, al hebben ze nog wel de prijzen van toen. Als ik jou was zou ik een goedkope warmtepompdroger nemen, energiezuinig en niet te duur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu