Gerepareerd! AEG lavamat 73633 E52 error

Riconl

  • #1
Omdat ik veel tips gelezen heb op dit forum wil ik ook even melding maken dat mijn AEG lavamat 73633 met storingscode E52 weer werkt.

Probleem: Machine pompte water in, maar zodra de trommel moest draaien ging deze heel snel draaien en schakelde de machine de motor af. Dit probeerde de machine een paar keer waarna hij stil kwam te staan en de start/stop led stond te knipperen. Je kon de machine dan alleen nog uit doen en op andere knoppen reageerde de machine niet.

Mijn oplossing: Zag dat E52 stond voor geen signaal van tachogenerator. En omdat de motor heel snel ging draaien ipv langzaam leek me dat een kloppende melding. Heb de motor uit de machine gehaald. Tachogenerator los om de magneet op de as te controleren. Zat vast en geen beschadiging. Koolborstels opgemeten en waren elk 15mm. Tachogenerator goed terug geplaatst en de motor weer in de machine gezet. Machine heeft een uur gewassen en daarna weer dezelfde E52 error. Dus via AEG 2 nieuwe koolborstels besteld en ook een nieuwe Tachogenerator (kost toch maar 18 euro). Alles mooi ingebouwd en daarna de machine op 400toeren laten centrifungeren om de koolborstel in te slijten. Daarna nog een keer op 900 toeren. Nu heeft hij al 5 wasbeurten weer goed gewassen dus denk dat hij weer goed werkt.
Machine is 8 jaar oud en is was alleen in het weekend 5 a 6 wassen. Apparaat moest dus langer kunnen meegaan dan 8 jaar nam ik aan.

Misschien dat meer mensen hier wat aan hebben. Lees vaker over een E52 error maar zie zelden dat mensen ook de tachogenerator wisselen en dit onderdeel is goedkoper dan 1 koolborstel.

Ik ben weer tevreden met mij AEG.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Bedankt voor uw tip, hier kunt u anderen weer blij mee maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu