Aeg 6250 lavamatic sensortronic

Jahoed

  • #1
Ls. onlangs deze aeg 6250 lavamatic sensortronic gekregen, maarrrr....

er zijn dus wat probleempjes: Het viel mij laatst op dat ie niet gecentrifugeerd had. Na een aantal malen opnieuw het centrifugeren te selecteren, deed ie het opeens weer wel. Het viel mij op dat er zo nu en dan, tijdens het centrifugeren, een snerpend geluid uit de machine kwam. Vandaag had ie wederom niet gecentrifugeerd. Dus opnieuw geselecteerd, maar hij deed het niet. Uiteindelijk viel het mij op dat als ik het aparaat uit en vervolgens weer aan zet (terwijl centrifugeren geselecteerd was) de trommel toch even een paar omwentelingen maakte. Maar eigenlijk op het moment dat ie "naar een hogere versnelling schakelt" stopt. Klok tikt wel gewoon door, en als ik niks doe dan gaat de trommel niet weer draaien. Maar bij herhaaldelijk in en uitschakelen wel even. Totdat ie het opeens weer deed. Dus nu gauw alle wasjes erdoor natuurlijk, maar hij snerpt behoorlijk, vooral tijdens centrifugeren.

Ik heb hier al eea gelezen over koolborstels, maar het resultaat is daarvan ook een paar keer een rokende printplaat of een verbrande motor geweest. Kunnen ze wel door jan en alleman vervangen worden?

En kunnen koolborstels een snerpend geluid geven?

alvast bedankt voor de reacties
 

Jahoed

  • #2
Oeps, heb de acheterkant er net even afgeschroefd en de riem verwijdert, maar geluiden komen uit de motor en klinkt bij normaal rond draaien op een defect lager. Dit zal waarschijnlijk bij de hoge toerentallen een snerpend geluid geven... Zal dit dan ook de problemen met het centrifugeren veroorzaken?
 

Henny

  • #3
Demonteer de motor eens en controleer de lengte van de koolborstels.

Vermoedelijk zijn deze aan vervanging toe.
(indien deze korter zijn dan 15 mm)
 

Jahoed

  • #4
Lengte koolborstels is 25 mm. De lagers van de motor zijn rauw. Helaas kan ik geen gebruikte motor vinden, dus zal de lagers proberen te vervangen.

alleen ik denk niet dat dit de oorzaak is van het oorspronkelijke probleem, en dat is: Waarom wil die soms niet centrifugeren? Als ik het centrifugeren selecteer dan gebeurt er niets. druk ik dan het aparaat uit en vervolgens weer aan dan draait de trommel ca 2 seconden. net op het moment dat ie sneller moet gaan, dan stopt ie ermee.

Iemand nog een idee? dan hoor ik het graag. Misschien heeft het te maken met de toerental opnemer achterop de motor? en hoe test ik die?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu