Advies over boiler

Jsanders

 • #1
Hallo mensen wij zitten met de volgende vraag:

Momenteel hebben wij een daalderop 80 liter boiler (type 07 14 28 349). Hij is 11 maanden geleden door de nuon geplaatst. Wij merken dat we voor maximaal 15 minuten warm water hebben voor de douche. Dit is voor ons tweeen niet acceptabel.

Wij gaan nu verhuizen en willen dit probleem structureel oplossen. Aangezien wij in een flat gaan met blokverwarming is een boiler helaas de enige oplossing. Wij hebben eigenlijk twee vragen:
 1. Weet iemand een efficiënte en niet al te dure oplossing om royaal te kunnen douchen? Wat voor soort boiler zouden we moeten gebruiken?
 2. In verband met tekort aan ruimte zouden wij het liefste een boiler hebben die je horizontaal kan ophangen. Heeft iemand hier ervaring mee of tips voor?
Alvast hartelijk bedankt en een fijne avond verder.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Kun je de temperatuur van het boilerwater eens opmeten? Met 80 liter water van 80 graden moet je toch echt langer toe kunnen.

  Groeten, Hein
   

  Jsanders

  • #3
  Ik zal eens kijken of het me lukt maar het kan ook liggen aan het feit dat ik nu geen thermostatische kraan heb. Ik begrijp dat die vrij zuinig zijn.
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ik vrees dat dat een illusie is. Of je nu water van douche-temperatuur maakt met een handmengkraan of een thermostatische, dat maakt voor het verbruik niets uit.

  Groeten, Hein
   

  Bernhard

  • #5
  Met een opgewarmde boiler , +70grd en een koudwatertemp. van +10grd
  wordt circa 180 ltr van +40grd verkregen.

  cap. douchekop douchetijd.
  bv. 10ltr. geeft 18min
  bij 7,5ltr. geeft 24min.

  Een verticale boiler heeft meer cap. dan een horizontale boiler.

  Bernhard.
   

  W en d

  • #6
  Hoeveel emmers warmwater komer er s-ochtens uit de boiler (dit moeten er 8 van 10ltr zijn,zoniet dan zou ik de thermostaat eens laten bekijken,deze staat neem ik aan op z'n warmst,komen er 8 emmers ww uit dan is er niks mis met de boiler maar zou je de inlaat combi kunnen knijpen of de toevoer van de boilerkraan (dit hangt er vanaf wat er zit)
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #7
  Hoi Jsanders,

  Koop een goede waterbesparende douchekop die ervoor gemaakt is een comfortabele straal water te leveren en toch maar 5 liter per minuut verbruikt.
  Ca 170 liter delen door 5, is wel langer douchen.

  Probleem opgelost, ben het wel eens met Hein controleer wel de temperatuur en zet de thermostaat zo hoog mogelijk: 90 graden of zo.

  Succes ermee
   

  Hein Weijers

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Als je de temperatuur van de boiler op 90 graden zet, monteer dan in ieder geval een thermostaatkraan.

  Anders kan alleen al het feit dat iemand anders in huis een koude kraan snel open draait zorgen voor verbranden van degene die onder de douche staat!

  Groeten, Hein
   

  Marsepein

  • #9
  Ik heb exact dezelfde boiler hangen, in een 2 persoons huishouden. De temperatuur op max ingesteld, we kunnen beide comfortabel douchen en een afwas, of 3 maal douchen.
  Daarna gaat het snel achteruit.

  Als ik moet gokken hebben we ongeveer 25 tot 30 minuten warm water (Geen heet water!)

  We hebben geen thermostatische douchmengkraan, en dat is inderdaad niet handig. Ik douche bijvoorbeeld nooit als de wasmachine ook draait. Dat heeft me eens een rare sprong door de douchecabine opgeleverd.

  Dus een thermostatische kraan is een pre. Ook kun je gasten beter waarschuwen bij het gebruik van de heetwater kraan, de temperatuur is onverwacht snel heel hoog met kans op verbranden.

  Ik draai bijv. altijd na gebruik van heet water even de koude kraan open om geen verrassingen te hebben bij de volgende tapbeurt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu