Advies over afwerking buitenmuur.

Jo S

 • #1
Beste klussers,

Graag zou ik van jullie advies willen hebben over het aansmeren van een buitenmuur.
Wij hebben een oud dijkhuisje gekocht met een mooie veranda eraan, de vorige eigenaren hebben een begin gemaakt om de muren aan te smeren maar dit is niet helemaal goed gegaan, een gedeelte is met cement aangesmeerd en een ander deel met gips (ik denk roodband want daar hebben we nog een halve zak van gevonden in de garage!)
Ook zitten er nog wat gaten in en rondom het deurkozijn is het helemaal afgebrokkeld toen we nieuwe kozijnen hebben laten plaatsen.
We willen deze muren nu aan gaan pakken en het liefst met cement en dan verven. We willen graag een beetje een oud en ruw effect.
Hebben jullie tips hoe we dit het beste aan kunnen pakken en met welk materiaal? ( de muren zitten wel droog onder de veranda)
Moeten we de muren eerst voorstrijken en waarmee?
We wachten met spanning op jullie adviezen en tips :!:
Alvast bedankt.
Groetjes, Jo.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Voor het stucwerk kunt u cementmortel nemen: in de verhouding 4 delen metselzand en 1 deel cement aanmaken (niet te nat). Als voorbewerking de muur eerst aanbranden met een cemmentpapje verhoogt de hechting.

  Ik denk dat dat gips niet goed zal blijven in de buitenlucht; beter verwijderen.
   

  Jo S

  • #3
  Bedankt voor de reactie.
  Maar het dunne laagje gips erafhalem is geen optie , te grote oppervlakte en het het laagje is zo dun, geen doen. Het hele spul is ruim 2.70 mtr. overdekt , kunnen we de gipslaag niet voorstrijken met iets.
  We willen een beetje ruwige look , ik heb op tv es gezien dat je zoiets met een handveger kan doen , moet de zand/cement dan papperig zijn ? of juist niet , lijkt me als het te droog is dat het dan direct weer van de muur valt,

  groetjes Jolanda
   

  Bolucchi

  • #4
  Hallo Jolanda,
  Je zou kunnen overwegen om de muren te bekleden met polyester wandpanelen met steenstructuur. Het is wel een secuur werkje om deze op de naden bij te werken en je moet er even de tijd voor nemen, maar dan hoef je niet meer te schilderen en ben je direct klaar. Nooit meer verven daarna en geen last van vocht, mos e.d.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Dat werd helemaal niet gevraagd ...
  Temeer daar het helemaal de vraag is of de gemeente zo'n wijziging aan de buitenkant toestaat.
   

  Bolucchi

  • #6
  Sorry Kees, maar het was gewoon als goed advies bedoeld. Is bewust geen merk of zo genoemd. Ik kom gewoon veel mensen tegen die met zulke problemen of soortgelijk zitten en die zijn met deze oplossing vaak geholpen. De gemeente is inderdaad een ander verhaal, maar dat verschilt van gemeente tot gemeente. Als dit als promotie gezien wordt dan vraag ik de beheerder om dit te verwijderen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  U noemt inderdaad geen merk maar uw mailadres is er wel heel erg duidelijk in waar het bericht vandaan komt, misschien even veranderen voor toekomstige antwoorden ?
   

  Jo S

  • #8
  Om misverstanden te voorkomen , het is idd een buitenmuur , maar aan de achterkant ( we gaan dus niet het hele huis aan smeren), en overdekt , we hebben er een houten open veranda aangebouwd. Jammer dat we geen foto kunnen plaatsen ander was `t een en ander een stuk duidelijker
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #9
  U kunt foto's plaatsen via de knop "afbeelding-uploaden" linksboven het antwoordscherm.
   

  Jo S

  • #10


  zoals jullie zien is een gedeelte wel al afgwerkt met roodband een gedeelte niet , achtergelaten door de vorige bewoners.
  Wij willen er een andere structuur en een ander kleurtje aangeven vandaar onze vragen
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu