Advies bij kamerthermostaatkeuze

Jgoor

 • #1
Er wordt veel gezegd over de "juiste" CV ketel.. er zijn vele soorten en maten en het belangrijkste argument is altijd: rendement, ofwel: hoeveel zet dat ding aan verbruikte energie om in warmte?
Ik zie echter nergens iets dergelijks over kamerthermostaten, terwijl juist deze units de ketels aansturen en dus feitelijk de kosten bepalen, want een oudere ketel met een goede kamertermostaat kan beter zijn dan een HR+++++ ketel met een thermostaat die slecht functioneert.

Ik zie "aan/uit" en modulerende thermostaten (OpenTherm systeem) maar ook met (draadloze) buitenvoelers die de buitentemperatuur meenemen in de aansturing.

Sommigen zijn duur, andere nog duurder.

Ik lees bijv. dat de modulerende slechter zijn voor de ketel (levensduur en rendement) omdat de vlam continue brandt en daardoor meet vervuidling oplevert in tegenstelling tot een aan/uit systeem. Elders lees ik het tegenovergestelde.Tevens lees ik dat de thermostaten met buitenvoelers beter inspelen op grote buitentemperatuurswisselingen in tegenstelling tot 'normale' thermostaten die zo'n 3 dagen nodig hebben om zich 'in te leren' in de opwarmtijd van de woning, mMaar er zit een gigantisch prijsveschil tussen.

Mijn vraag:
Ik moet een thermostaat kopen, maar welke? Hij moet 7 dagen instelbaar zijn, vakantieknop, en meerdere tijdzones ondersteunen. Dit doen de meeste 'slimme' regelaars. Maar van alle andere kenmerken welke ik genoemd heb geldt: wat is wijsheid en verdient het zichzelf terug?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Daar is die weer :mrgreen: op welke ketel moet die worden aangesloten.

  Is dat een slimme ketel met domme thermostaat of een inteligente thermostaat met domme ketel :roll:

  Dan kunnen we helpen met het vinden van de beste thermostaat voor uw ketel.

  Vr Gr
   

  Xr8

  • #3
  De meeste klokthermostaten hebben de mogelijkheden die u wilt standaard. Let wel dat er ook thermostaten zijn welke merk afhankelijk zijn. Bij Nefit bv kun je indien je een modulerende thermostaat wilt hebben uitsluitend Nefit thermostaten toepassen. Anders ben je aangewezen op een aan/uit thermostaat.


  Succes.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu