Advies beschadigde muur

Jol

  • #1
Wij hebben gipsplaten wanden en bij het trachten te verwijderen van het bouw-behang is de muur beschadigd. De ondergrond is door de afstomer nat geworden en op sommige plekken kapot gestoken waardoor de muur nu allemaal oneffenheden vertoond.
Hoe krijgen we de muur weer mooi strak? We hebben er overheen behangen met gewoon behang maar daar kwamen de oneffenheden gewoon weer door heen.
Wie heeft er een goede tip voor ons?
Bij voorbaat hartelijk dank!!!!!!!!!
 

BeeTeeWee

  • #2
Lastig dat ik hier geen merken mag noemen, maar je zou een soort blokkenlijm kunnen gebruiken, daarmee is het zo gefixed en gefinished.

Een ander en misschien nog wel makkelijker alternatief is wat schilders "scheerschuim" noemen, het is een universele, schuimachtige lichtgewicht vuller, zeer eenvoudig te verwerken met plamuurmes en/of vlakspaan en ook heel makkelijk naschuurbaar. Vraag er maar eens naar bij de bouwmarkt of een goede verfwinkel.
 

Jol

  • #3
Bedankt voor je reactie.
Ik begrijp denk ik wel wat je bedoelt in de bovenste alinea.
Maar het komt er dus op neer dat ik de muur toch zal moeten behandelen.
Een kennis opperde schuimvinyl behang. Dan zou je de oneffenheden ook niet meer zien (de muur is dan natuurlijk niet glad maar dan zijn we ook al een eind)
Heeft iemand daar misschien ervaring mee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
@ BeeTeeWee, wat let u een PB-tje te sturen ?
 

Pepjo

  • #5
Regel één voor behang : zorg dat de ondergrond goed is, anders wordt het nooit mooi. (dit geldt overigens bij de meeste klussen :wink: )

Besteed dus gewoon wat aandacht aan de ondergrond, en probeer het niet te verbergen met lapmiddelen, je blijft het zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu