Advies Afkortzaag of zaagtafel

Habo

  • #1
Ik moet binnenkort een houten vloer leggen (lamelparket 20 mm dik en 22 cm breed) en later een terras maken van houten planken.
Ik zit te dubben wat hier voor het handigst is, een afkortzaag of een tafelzaag.
Beide hebben voor en nadelen. Het grote nadeel van een afkortzaag is, is dat je de planken niet in de lengte kan doorzagen. Het grote voordeel is weer de prijs en het formaat.
Voor een tafelzaag is juist het formaat het nadeel je ruimt hem niet even snel op, maar kan je weer planken in de lengte doorzagen.

Heeft iemand ervaring hiermee en/of een goed advies?

Beide zagen heb je in allerlei prijsklassen en dus ook in degelijkheid. Waar moet je op letten als je zoiets wilt aanschaffen?
Alvast bedankt!!
 

H@ns

  • #2
Aangezien je bij die klussen verreweg het meeste afkortwerk hebt zou ik voor de afkortzaag gaan!
Zorg wel voor een goede met de juiste zaag er in met de juiste tandjes en spaanhoek (afkorten is iets wezelijk anders dan schulpen)
Vraag advies bij een gereedschappen speciaalzaak. Mijn ervaring is dat de gereedschapafdeling van de grote jonges op DHZ gebied te weinig zakenkundig advies geeft over dit soort specifieke dingen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Er zijn ook combinaties te koop van afkort- en tafelzagen.

Denk er aan dat bij een standaard afkortzaag de planken niet in 1 keer doorgezaagd kunnen worden, het resultaat is niet strak.
Wilt u echt mooi werk maken dan is een radiaal afkortzaag het mooiste, u hoeft daarvoor niet 1 van de topmerken aan te schaffen.
 

EdP

  • #4
Met een gewone cirkelzaag (zelfs met decoupeerzaag en handzaag!) is het me al gelukt.
 

Muis79

  • #5
Goede deco en handzaag kom je een heel eind. En anders huren als je daarna niet meer gebruikt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu