ADG 993 vaatwasser doet weinig meer na test

Tessen

  • #1
We hebben een Whirlpool ADG 993. Hij begin steeds slechter te werken tijdens was-programma ging het start lampje knipperen en onderbrak hij het programma. Ne hadden we hier op het forum gelezen dat je een test kon uitvoeren op dit apparaat. Dat hebben we geprobeerd maar nu dioet die helemaal geen programma meer.
Apparaat kan aan maar in welk programma ik de machine ook zet het startlampje gaat meteen knipperen en mer doet hij niet.
Als ik de knop ingedrukt hou dan gaat hij wel iets doen (denk pompen) start lampje knipperd nog steeds, na 30 seconden stopt die weer en verder...... niets :roll:
Heeft iemand een idee? Las iets over een reset maar weer niet hoe, beter zou nog de oplossing zijn om weer een wachprogramma te kunnen draaien. Ben het afwassen met de borstel al weer aardig zat. :D
 

Pepjo

  • #2
Als u op dit forum heeft rondgekeken, dan heeft u ook kunnen lezen dat we graag willen weten : de 12-cijferige NC-code (85....) of het servicenummer.
Staat bij vaatwassers op de rechterzijkant van de deur.
 

Tessen

  • #3
Ik heb zeker wel veel gelezen op dit forum, misschien was me die regel dan ontgaan. mijn excusses.
het nummer is 854299301140 of 339804000097
 

Tessen

  • #4
Ik heb inmiddels een kijkje genomen op onze onderplaat, die was nat. Heb hem droog gemaakt en een wasprogramma gestart. Na 20 minuten gaat de machine afpompen en dan komt er vrijwel direct weer een plas water op mn plaat te liggen, en de machine stopt dan en gata inderdaad ook knipperen zoals de andere hier ook al berschreven hadden.
Ik kan niet zien waar die lekt is dit een bekend probleem en zo ja waar ligt dat dan aan. Ik wilde de machine uitbouwen want kom er moeilijk bij vanaf de voorkant maar dat lukt me niet, geen idee hoe.
Iemand tips over waar ik het lek moet zoeken en hoe ik de machine uit mn keukenblok krijg?
 

Henny

  • #5
Na 20 minuten gaat de machine afpompen en dan komt er vrijwel direct weer een plas water op mn plaat te liggen
Controleer de afvoerslang eens, met name waar de slang uit de machine komt.
Hier wil de slang nogal eens inscheuren, door de metalen rand aan de bovenzijde.
Een gedeelte van het afgevoerde water spuit dan de machine in.
Als je een nieuwe slang moet monteren, bescherm de slang dan met tape op deze plek.

bestelnummer afvoerslang: 481953028534
 

Tessen

  • #6
Als je onder de machine kijkt zit er een zwarte plaat tegen de bodem aan.
Links waar het zout resorvoir zit lekt het. Dus net tussen zout bak en binnenbak. De binnenbak (rechthoekig bakje in de machine) heb ik er al eens geprobeerd uit te halen maar zag dat je die alleen maar naar beneden kan duwen. Het rubber was daar nog redelijk heb het helemaal schoon gemaakt maar blijft lekken, wel minder heb ik het idee en ergens anders dus had wel effect maar niet het gewenste) Waar zou ik zo'n rubber ring vandaan kunnen halen en zou die duur zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu