Whirlpool ADG 993 probleem startlamp continu knipperen

Melkquelk

  • #1
Hallo,

Mijn Whirlpool 993/1 IX (service codes 8542 993 01330, 33 9814 000988) werkt niet meer, als volgt:

Bij het onder stroom zetten, blijft de startlamp continu knipperen. Ik heb wel het (passieve?) testprogramma zoals op dit forum vermeld geprobeerd te draaien. Het startlampje blijft gewoon eindeloos knipperen. Dus ik weet niet welk is de foutcode (?) Misschien doe ik iets verkeerds met het testprogramma?

In ieder geval: bij het langer dan 3..5 sec drukken op start gaat een pomp werken voor zo'n minuut, dan stopt die, en het startlampje knippert weer.

Ik heb de hele machine uit het aanrecht getrokken en ook de bodem-voorplaat en de twee zijplaten eruitgehaald. Ik zie geen echt spoor van lekkage behalve dat de bodemplaat inderdaad redelijk nat is (niet vol water maar nat) rond een zwart rond schijfje in de buurt van de afvoerpomp. Dat schijfje is ook nat.

Aan de linkerkant is er een wit vlak reservoir die leidt tot een gat in de bak. Die reservoir is ook voor de helft vol met water. Voor de rest geen sporen van water.

Waar moet ik verder naar kijken?

Alvast bedankt!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Maak de bodemplaat droog, een klein beetje water is voldoende de beveiliging in werking te zetten, kijk vooral of het onder de vlotter goed droog is.
Zet de machine daarna weer aan en spoor de lekkage op.
 

Melkquelk

  • #3
Hallo Jan,

Ik heb dit gedaan. Dit was blijkbaar het probleem niet, want de vlotter ongeveer 3 mm nodig heeft om het contact te verbreken (heb ik getest) en er was alleen 1 mm water of zo.

Trouwens, na het ontemantelen en weer assembleren van heel veel onderdelen van die machine doet hij nu het gewoon goed. Ik heb dus geen idee wat het probleem was exact, helaas, en ook niet welke stap in mijn acties de oplossing is geweest.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik denk dat er toch iets water onder de vlotter heeft gezeten, het is misschien wel 3 mm omhoog voor de vlotter maar er zit een verschil in het schakelen van ongeveer 2 mm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu