ADG 7350 doet raar

Hansplus

  • #1
Hallo,

ik heb kortgeleden een ADG7350 gekregen, omdat hier wat aan mankeerde en men een nieuwe gekocht heeft. Ik ben zelf bekend met elektronica, dus ik waagde de gok en bouwde hem in. Er bleek een breuk te zitten in een kabel vanaf de deur naar beneden, en daarmee leek het apparaat verder goed te werken.
Helaas heeft hij toch nog een probleem, en dat wordt steeds erger. Hij stopte soms tijdens het programma en ging dan piepen. Foutcode was 9. Dit probleem werd steeds erger, soms gaf hij ook code 8 en ook 2 is al voorgekomen (dan is het dweilen onderin...).
Hij wil inmiddels bijna geen programma meer draaien. Wat me op viel enige dagen geleden, is dat na het innemen van het water en tijdens het wassen, je de
waterleiding hoort klapperen. Het inlaatventiel staat dus te klepperen. Niet constant, maar dit klopt natuurlijk niet. Ook staat nu soms in de deur iets te klapperen, waarschijnlijk het slot van de zeepbak. En je hoort het piepertje ook zachtjes onregelmatige piepjes geven tijdens het draaien.
Ik kan het juiste manual niet vinden, wel van de ADG7554 die er zeker op lijkt. Ik krijg de indruk dat er iets met de voeding van de elektronica mis zou kunnen gaan, dus ik heb de drie elco's op het board onderin vervangen. Het helpt helaas niet. Iemand een idee?

Hans
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Reinig de waterindicator eens grondig met heet water en afwasborstel, zwart roostertje onder de zeef.
 

Hansplus

  • #3
Nou, je zou zomaar eens gelijk kunnen hebben. Ik moet het nog verder afwachten natuurlijk, maar nadat ik de diverse zeven onderin had schoongemaakt deed hij ineens weer normaal. En dan heb ik nog niet eens dat zeefje gehad waar jij nu over spreekt...
Toch heel raar dat alles daar zo op reageert! Ik had echt gedacht dat dit een elektronisch probleem was....

Maar laten we hopen dat het nu klaar is!
 

Hansplus

  • #4
Nou, het lijkt er echt op dat de problemen alleen door vervuiling van de filters kwam... Al een keer of vier gedraaid nu, zonder problemen. Dat had ik bij deze verschijnselen echt nooit verwacht!

Ik heb na het schoonmaken van die filters de truc met de soda gedaan. Of dat nog iets geholpen heeft weet ik niet, maar het kan natuurlijk geen kwaad.

:D

Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu