Adapter voor radiatorkraan nodig, maar welke?

Terence

  • #1
Ik heb een elektronische regelaar gekocht voor op mijn radiatorkraan, maar deze past helaas niet. Nu kan je er een adapter opschroeven zodat het alsnog past. Helaas zijn er heel veel adapters en de bijgeleverde Danfoss is niet de juiste. Ik hoop daarom dat iemand een idee heeft welk merk kraan ik heb zodat ik de juiste adapter erbij kan bestellen. Bijgevoegd 2 foto's die hopelijk helpen. thx.

De leverancier raadde mij aan om een ander ventiel erin te draaien. Ik neem aan dat ik dan toch eerst de installatie zal moeten aftappen? Daarbij ben ik dan wel benieuwd hoe het onderdeel heet met wellicht een link naar een goeie site.


 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Dit is een handkraan.
Daar kan geen servomotor op....
 

Janjan38

  • #3
Ik denk dat je beter een nieuwe kraan er bij kunt kopen want je moet toch de cv installatie aftappen kun je voor die tijd nog proberen of het werkt
De kraan lijkt me wel erg oud om daar nog een adapter er bij te vinden
jan
 

Xr8

  • #4
Let wel op, dit is niet de standaard gebruikte radiatorkraan. Een normale kraan is bijna altijd 1/2". Deze kraan is 3/8" en gefit op een dikwandige leiding. De kranen zijn gewoon te verkrijgen. Heb je een nieuwe kraan dan heb je wellicht ook meerdere aansluit mogelijkheden. Wat is de aansluiting van de regelaar? M30 x 1,5? Danfoss heeft een eigen bevestigings systeem.

Succes.
 

Terence

  • #5
Klopt het is idd 3/8. De nieuwe thermostaatknop heeft standaard Heimeier met Danfoss adapters. Heb al even gegoogled en die zijn niet eens zo duur (12 euro oid). De montage werkt niet met knelkoppelingen alleen begrijp ik? Moet is dan het e.a solderen of schuif ik het er gewoon op?
 

Xr8

  • #6
Op de leiding zit schroefdraad 3/8". Deze draad is verpakt met hennep oid en de kraan is daar direct op gedraaid. Denk dat Heimeier wel 3/8 kranen heeft. Heimeier past M30 x 1,5 toe als bevestiging. Van Danfoss weet ik zeker dat ze deze kranen hebben in thermostatische uitvoering.

Let wel op de inbouwlengte van de kraan. Vaak zit er weinig ruimte in dit soort leidingwerk. Is de kraan groter dan zul je de leiding moeten inkorten en opnieuw draad erop moeten snijden.

Succes.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Op dit soort kranen zou ik geen servomotor plaatsen.
De beste oplossing is een nieuwe 3/8 thermostatische kraan monteren.

Kun je wat foto's plaatsen van de elektronische regelaar, en de aansluiting?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu