Acrylkit kwaliteit

Sander02

  • #1
Het viel me op dat de goedkope huismerken van de bouwmarkt soms nog meer kosten dan de merken bij de professionele zaken.

Is er kwalitatief veel verschil tussen goedkope en dure van de bouwmarkt en die van de profesionele zaken?

Is het bijv zo, dat na jaren de flexibiliteit vermindert?
Dus dat je geen starre verbindingen krijgt, als je naden tussen
bijv voorzetwanden en bestaande muren hebt afgekit.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Kit is onderhevig aan veroudering. Dat kan enkele jaren in beslag nemen, maar uiteindelijk droogt de kit uit, gaat scheuren en breekt af.

MS-polymeerkitten kunnen daar een hoop jaren overdoen, acrylaten minder. Dit heeft te maken met de bestendigheid en de samenstelling: acrylaat heeft over het algemeen een rek tot 7,5% , MS-polymeer met gemak 12,5 en de industrieele high-tack lijmkitten tot 25 %.

Over kwaliteitsverschillen van producten in de vorm van winkelvergelijking doen we hier niet. Dit kan ook niet, want essentieel is ook de toepassing van de kit, binnen of buiten, in weer en wind en vooral zon. Want het kan lang of kort duren, de zon krijgt elke kit kapot.

De kit uit de bouwmarkt komt uit dezelfde fabriek als de professionele, de samenstelling kan verschillen. Met prijsverschillen houden we ons niet bezig.
 

Sander02

  • #3
Dank je Kees.

Dus als je nu allerlei kieren dicht gekit hebt kan het zijn dat het overeen aantal jaren starre verbindingen worden en dus geluidsoverdracht door geeft? Bij veel kit naden kom je nooit meer bij. Zoals de afzonderlijke lagen van een voorzetwand. Elke laag is rondom gekit voor extra geluidsisolatie.

Het is dus belangrijk om naar de hoeveelheid rek te kijken en dat het op polymeer basis is begrijp ik uit je verhaal.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Binnenshuis zal de levensduur langer zijn dan buiten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu