Achterwand lijmen

willem944

  • #1
In onze nieuwe keuken krijgen we in plaats van wandtegels een acryl achterwand. Ik denk dat die op de wandtegels geplakt kan worden. Keukenleverancier wil dat ik tegels verwijder en muur glad maak/laat maken. Iemand een idee waarom? Ik voel er heel weinig voor om er zo veel werk aan te (laten) besteden.
Groet,
Willem
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Om te beginnen omdat de plaat ergens direct contact kan maken met een uitstekend hoekje van een tegel die niet helemaal recht zit en daar kwetsbaarder wordt. Of plaat komt gewoon scheef omdat kit of lijm niet zoveel vullend vermogen heeft, of kit hecht niet goed, of paneel is iets doorschijnend. Kortom talloze redenen waarom ik geen garantie zou geven.
 

Knijntje

  • #3
Wat je óók zou kunnen doen is een plaatmateriaal op de tegels monteren/lijmen. Dan kun je daar weer het acryl op plakken. Plaatmateriaal is alleen vrij duur dus ik weet niet of dit binnen je budged past.
 

willem944

  • #4
Het is inmiddels opgelost. Waar kopse kant zichtbaar is, zoals bij een raam, gaan de tegeltjes er af, zodat alleen de afgewerkte kopse kant van de achterwand zichtbaar is. Anders zie je de zijkant van de wandtegel en de nieuwe plaat die daarop is gelijmd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu