Achteraf plaatsen opwaaianker?

Berry123

  • #1
Beste klussers, recent heb ik een kleine (2,5x2,5) blokhut van rabatdelen geplaatst ten behoeve van opslag tuinkussens en tuingereedschap. Deze staat op composiet funderingsbalken op een bestraat (van die 30x30 stoeptegels) stuk en is voorzien van stormankers (van die draadeinden met een veer, zodat de onderste plank dient als anker voor de bovenste plank en het zaakje zo vastgehouden wordt). De verkoper gaf mij aan dat het niet nodig was om de blokhut te verankeren. Nu twijfel ik daar achteraf aan, en voor die paar euro die het kost wil ik niet het risico hebben dat het ding naar de buren waait bij een storm.

zelf had ik bedacht om in de vier hoeken een stuk gat in de stenen te slijpen, en hierin een grondanker te plaatsen (zoals je ook bij schommels hebt), en deze met een m10 bout door het rabatdeel heen vast te maken.

Is dat een beetje een solide oplossing, en/of zijn er makkelijkere of aanzienlijk betere oplossingen, die niet het opnieuw opbouwen van het huisje vereisen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Vastmaken aan een enkele 30x30 stoeptegel heeft niet zoveel zin, want die weegt veel te weinig. Een gat daarin boren en een bout er goed inzetten is ook een uitdaging.
 

Berry123

  • #3
Bedankt voor de reactie, dat had ik zelf ook uitgedacht inderdaad. Ik heb uiteindelijk grondankers gekocht (om o.a. speeltoestellen te ankeren) van ca 50/60cm, een gat in de tegels geslepen en de ankers in de grond gedraaid en met een bout aan de constructie gemaakt. Niet de fraaiste oplossing maar vooralsnog wel de hoogst haalbare.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu