ABB installatieautomaat B16

Klokvogel

  • #1
Ik heb een probleem met een ABB installatieautomaat S261.
De groep waarin deze installatieautomaat funktioneert valt nu en dan uit,dan is de schakelaar uitgeschakeld de nul blijft intact en ook de hierop aangesloten aardlekschakelaar.
Soms valt ook de aardlekschakelaar uit.Alle aansluitingen op deze groep nagelopen.Niets gevonden.
Nu heb ik alle aansluitingen verwijderd.Een lamp ingeschakeld.De installatieautomaat geactiveerd.Lamp gaat niet aan.
Mijn conclusie installatieautomaat is de boosdoener.Nieuwe installatieautomaat S261 besteld volgens foto van de betreffende verkoper.
Ik ontvang een B 16 installatieautomaat met opschrift S201.Nu wil ik graag weten of ik deze kan gebruiken inplaats vanvan de S 261.
Kan namelijk niet achterhalen wat de verschillen zijn.Kan natuurlijk de S261 verwijderen om te kijken.Maar ik wil graag van te voren weten dat iets klopt.
Ik kan op de foto's vandeze installatieautomaten niet de achterkant zien of de aansluitingen identiek is.En of de elektrische karakteristieken uitwisselbaar zijn.
De eerste indruk van de voorkant is het verschil dat onder de uitschakelaar van S201 een uitsparing zit met een groen vakje met daarin een cijfer 0.
De groepenkast is uit 1995 dus er is geen hoofdschakelaar .
Voor het uitwisselen van een nieuwe installatieautomaat wil ik de aardlekschakelaar gebruiken ,door deze tijdelijk uit te schakelen

p.s.Bij verkopers van deze installatieautomaat worden de typen S 261 en S 201 door elkaar heen gebruikt.
Er is er zelfs een bij die twee foto's toont met beide type aanduiding.
Zou gaarne vernemen wat de verschillen zijn en of ik de S261 kan vervangen met de S 201.

Met vriendelijke groet,

S.Hamerling.
 

Klokvogel

  • #2
Sorry, er staat dat S261 en S261 door elkaar heen worden gebruikt, dat moet S261 en S201 zijn.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Ik ben niet zo thuis in de typenummers van ABB maar gezien je nog geen reactie had, heb ik wat mag nagezocht. Na wat zoekwerk vind ik dat de 201 op dit moment verkocht wordt een dat de 261 volgens ABB niet meer voorradig is/komt. Ofwel de 201 lijkt de opvolger van de 261 dan.

Je kunt ze sowieso allebei gebruiken gezien het gewoon goedgekeurde producten zijn en de specificaties gelijkwaardig zijn (B16, meegeschakelde nul etc.).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu