Aardlekschakelaar wil niet meer terug

Beimer

  • #1
GISteren tijdens het koken vloog de aardlekschakelaar er door. Bij het uithalen van de stekker van de kookplaat en weer terug erin wilde de aardlekschakelaar er ook niet meer op. Dit is al de derde keer in 3 jaar dat dit gebeurd. Waarbij we ook al een nieuwe kookplaat hebben aangeschaft. Wat kunnen we nog zelf doen? Iemand van Bosch komt dinsdag pas langs om te kijken.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Je vermeld niets van een typenummer.
Sluiting in de IGBT (transistor voor het schakelen van veel vermogen) van de desbetreffende zone is vermoedelijk de oorzaak.
Het enige wat je kan doen is nogal omslachtig door de desbetreffende IGBT zijn sluiting weg te nemen door het pootje los te knippen , waardoor vermoelijk de rechterzijde en deels links het wel weer doet.
Als dit vaak voorkomt kijk dan ook even kritisch naar je pannen , hoe meer ijzer in de panbodem hoe beter ,je hoort dit aan het geluid.
Hoge tonen en fluiten is weinig ijzer.
 

CV__

  • #3
Gasplaat? > Dan stekker er uit laten en een aansteker/lucifers gebruiker.

Welke aardlekschakelaar? Heb je een foto?

Met de groepen uit, wil hij dan ook niet inschakelen? Dan is gewoon je aardlekschakelaar kaduuk, daar kan Bosch niks aan doen.

Bij gasplaten kun je een aardlek krijgen bij een te grondige schoonmaak actie of als iets overkookt en de plaat in loopt.

Waarom post je ditzelfde verhaal twee keer?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu