Aardlek Whirlpool combimagnetron

Spaarder123

 • #1
Ik heb een Whirlpool combimagnetron AVM 689 , met een aardlek erin.

Zodra ik de stekker in het stopcontact steek, slaat onmiddelijk de aardlekschakelaar eruit. Ik hoef hem dus niet eens aan te zetten. Als ik de stekker andersom in het stopcontact doe, werkt alles volledig: magnetron, grill functie, hot air functie, lampje, draaitafel alles.

Als ik het grill element loshaal, en het verwarmingselement van de hot air functie, en de bijbehorende ventilator, blijft het probleem bestaan, dus daar zit het lek naar aarde niet. Als ik de unit losmaak waar de twee grote condensatoren in vast zitten (één zit onmiddelllijk aan het inkomende netsnoer, de andere zit voorgeschakeld aan de magnetron-unit), en die isoleer van de kast, dan zitten deze twee onderdelen nog steeds met aarde verbonden, en de rest van de onderdelen niet. De aardlek slaat dan NIET door, dus het zit hem in "de rest van de onderdelen" en niet in deze condensatoren.

Heeft iemand uit de praktijk een idee waar verder te zoeken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Het gebeurt wel vaker dat er vocht in het draaiplateaumotortje is gelopen.
  Toestel heeft waarschijnlijk aan de onderzijde een mogelijkheid om daarbij te komen.
  Soms door middel van het wegknippen van wat ijzer waarna deze gedraaid weer vastgeschroefd kan worden.
   

  Spaarder123

  • #3
  Goede tip, ga ik proberen!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu