Aardlek Miele droger T 367 C

A

Anonymous

Gast
  • #1
Probleem: Onze Miele droger T 367 C spreekt af en toe de aardlekbeveiliging aan.

Inmiddels het e.e.a. gecontroleerd, zoals het verwarmingselement, voeler aan de voorkant, condensator bij de netaansluiting, maar tot op heden niets kunnen vinden. De gemeten weerstand naar massa is ca. 10 Kohm, wat de aardlekstroom verklaart.

Wie heeft suggesties?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Suggestie: haal even de aansluitdraden van de betreffende elementen stuk voor stuk los en telkens meten tov massa om te bepalen of het in één van die elementen zit. De lekstroom kan trouwens hoger zijn dan van de gemeten 10 kOhm (dus 230/10=23mA) omdat veel lekstromen toenemen bij een hoge(re) spanning, en het meetinstrument meet met een hele lage spanning!
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het KAN gebeuren dat de pakkingen van de condensor niet goed meer afsluiten, hierdoor komt er vocht richting de ventilatormotor en slaat de aardlek uit. Of je moet de pakkingen goed schoon maken danwel vervangen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Dank voor jullie reacties. Aardlek gevonden bij condensaatpompje. Aansluiting van trafo (kunststofplaatje) is kapot. Bij het afkoppelen van dit pompje was het aardlek verdwenen. Vraag: Hoe kan ik dit pompje demonteren? Via de onderzijde lukt volgens mij niet. Heeft er iemand een suggestie?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Dat wordt een aardig klusje, wil je er goed bij kunnen dat moet er het volgende gebeuren: Onderplaat moet eraf en de snaar moet los.Voorkant moet eraf gehaald worden, bedrading(stekkers) moeten los, Voorgeleiding trommel moet eraf, Achterschild van de binnentrommel moet eraf etc, kortom de hele droger moet uit elkaar, dit kan je beter door iemand LATEN DOEN, de kans dat het fout gaat is namelijk redelijk aanwezig .
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu