Aardlek in mijn Bosch wasmachine

Demasterbaas

  • #1
Hallo,

Sinds een paar dagen heb ik een probleem met mijn Bosch wasmachine. De aardlekschakelaar gaat eruit als hij begint met centrifugeren (tussen hoofdwas en wasverzachter in). Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen, dus alle tips zijn welkom... Wellicht is dit een meer voorkomend probleem bij dit type machine?

Het E-nummer van de machine is: WFK2430NL/12 en het FD nummer: 7611 00088

Alvast bedankt!
 

Co de Witgoedman

  • #2
Ik verdenk de motor van deze 11 jaar oude machine.
U zou de motor even moeten uitbouwen en meteen de koolborstels controleren, evt laten door meten op aardsluiting.
 

Demasterbaas

  • #3
Ik was vandaag pas in de gelegenheid ernaar te kijken, het is me gelukt er één koolborstel uit te krijgen zonder de hele motor er eerst uit te bouwen. Er steekt nog ongeveer 8mm kool uit het plastic, als ik er een stokje insteek concludeer ik dat er dus nog zo'n 20 procent van de totale lengte over is...

Zou dit de oorzaak kunnen zijn? Of kunnen de koolborstels nog even mee?

De bodemplaat is erg roestig viel me trouwens op!

Bedankt!
 

Demasterbaas

  • #4
Is er dan niemand met een idee!?
 

Janavg

  • #5
Borstels zijn zeker op zijn eind. Maar of dit het probleem met de aardlek veroorzaakt lijkt mij zeer sterk. Laat de motor een doormeten met een megger.

groet jan
 

Demasterbaas

  • #6
Heb bij het sleutelen het schroefdopje/klepje achter de onderste plint aan de voorkant van de machine losgehaald en alles even goed schoongemaakt. Was behoorlijk smerig... Ik had de indruk dat daar iets lekte... Dop leek ook een beetje scheef te zitten. Alles weer in elkaar gezet, en inmiddels één wasbeurt met succes voltooid! Ik ga morgen even een paar wassen draaien en als hij het blijft doen haal ik nieuwe koolborstels!

Ik laat even weten wat de resultaten zijn!
 

Demasterbaas

  • #7
De machine heeft 5 wasbeurten succesvol gelopen, kennelijk toch iets met de dop onderin, of misschien doordat ik de koolborstels eraf en erop heb geschroefd... Wie weet, ik vervang de koolborstels maar vast uit voorzorg!

Bedankt voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu