Aanzetten osmo hardwax duidelijk zichtbaar

milan475

  • #1
Omdat we de oude white-wash laag op onze eiken parketvloer niet meer mooi vonden hebben we deze helemaal kaal laten schuren. Gisteren (zaterdag) hebben we een eerste laag aangebracht met een microvezel roller. Toen we vanmorgen terugkwamen schrokken we echter nog al. Het resultaat zag er vlekkerig uit en de aanzetten van de roller duidelijk zichtbaar. Ik hoopte dat dit na een tweede laag zou wegtrekken (deze heb ik vanmorgen aangebracht) maar het ziet er nog steeds niet goed uit (zie foto)

Zou dit nog wegtrekken als het verder droogt? Of hebben jullie andere tips hoe het verbeterd kan worden? Hoor het graag.

B26036CE-1BCE-4C79-BE09-3BA5CB887B3E.JPG
 

PimKlus

  • #2
Je moet altijd in de richting van de lengte van de planken rollen. En niet halverwege breedte van de plank overlappen. En waarschijnlijk veel te weinig aangebracht de eerste laag.

Misschien dat je met boenmachine nog extra laag kan aanbrengen en dat huidige laag dan beetje oplost. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.
 

janbetuwe

  • #3
Bij onze vloer heb ik plank voor plank in de OSMO gezet. Van de ene kant van de kamer naar de andere kant. Misschien twee planken tegelijk. Je aanzetten van de roller komen ervan dat je met de roller in de halfdroge OSMO komt. Deze vloeit dan niet meer voldoende om de aanzet te laten verdwijnen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu