Aanvoer van zuurstof bij gesloten systeem uit kruipruimte

Sleuteltgraag

  • #1
Is het mogelijk / toegestaan om de aanvoer van zuurstof uit de kruipruimte aan te voeren. Bij een gesloten systeem kachel?
Wil een gasinbouwhaard plaatsen in een vroegere ruimte waar een kooktoestel stond. De voorkant word dichtgemaakt. Zij en achterwanden zijn van steen, de afvoer van de kachel gaat via 10cm. pijp naar de schoorsteen. De gesloten systeem kachel kan zijn zuurstof verkrijgen door gat in de vloer danwel uit de ruimte door gaten in de muren l/R zodat aanvoer komt vanuit/onder de kasten van de te plaatsen keuken kasten of te wel uit de keuken. Optie om dubbele pijp naar boven door de schoorsteen plaat is niet mogelijk.
Plaat waar de schoorsteen op rust is >20 cm.dik en het huidige gat is rond 11 cm. schoorsteen kanaal loopt tot boven de nok >10 mtr. hoog.
Lang verhaal wie helpt met info wat wel en niet kan/mag.
gr. Ron
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat mag als u maar voldoende lucht van buiten in de kruipruimte is, die haarden zijn daarop gebouwd.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
De beluchting nodig voor een kachel[ multivent] moet zijn lucht op ongeveer de zelfde hoogte hebben als de afvoer. .lucht uit de kruipruimte kan misschien werken ,maar grote kans ,dat de kachel in storing valt.misschien is er een optie om op de kachel een meter omhoog een 90 graden bocht, en dan door de gevel?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Sleuteltgraag schreef:
De gesloten systeem kachel kan zijn zuurstof verkrijgen door gat in de vloer
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu