Aanvoer/retour vloeverwarming --> gelijk, amper delta

Lucas2107

  • #1
Hi,

Mijn woning heeft op de beneden verdieping vloerverwarming (9 groepen), twee slaapkamers beneden met beide 1 radiator, boven verdieping twee radiators.

De ketel is een Nefit trendline boiler: HRC30/CW6.
Paar parameters van mijn cv;
- Vermogen 24kw
- Aanvoertemperatuur 65 graden
- Minimale pompsnelheid 50% / max 70%
- Pomp vloerverwarming verdeler (Wilo) draait op stand 1.
- Bypass is ingesteld, ketel pendelt soms

In de woonkamer haal ik de gevraagde kamertemperatuur niet van 20 graden, hij blijft hangen op 19 graden en de radiatoren blijven ook koud.
Ik zie dat op de vloerverwarmingverdeler de aanvoer blijft steken op 26 graden, terwijl de thermostaat op de vloerverwarming ongeveer 42 graden geeft.
Op moment dat de ketel aanslaat zal de aanvoer steken tot aanvoer 31 graden en retour vrijwel gelijk. Dit gebeurt elke 10min ongeveer.

Iemand idee hoe ik de aanvoer hoger kan krijgen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ontluchten en waterzijdig inregelen
 

Hans de L

  • #3
Heeft het ooit wel goed gewerkt?

Zet voorlopig je CV-ketelpomp maar eens op 100 %, de kamerthermostaat op max. En draai van alle afnemende zaken zoals de radiatoren en VV alles dicht op eentje na, het liefst het laagst gelegen ding.

Als je daar geen geborrel meer hoort, en de aanvoer goed heet wordt, doe je de tweede open zetten.

Vervolgens sluit je de eerste en die ontlucht je goed. Zo ga je verder tot je ze allemaal gehad hebt, en ontlucht ondertussen de ketel zelf ook regelmatig,

Ik ben benieuwd naar je ervaringen, succes!
 

Lucas2107

  • #4
Op moment dat ik alle groepen dicht gooi op een na zie ik de temperatuur omhoog schieten naar bijna 40 graden. Vervolgens alle 9 groepen ontlucht maar de aanvoer blijft slechts 25 graden

Wat na tijdje weer meet..
Wat ik verder nog mee op de aanvoer slang meet ik 40 graden en op de retour 26.
Op de vloerverdeler zelf meet ik maar 28 op de aanvoer en de bak op de retour maar 27.
 
Laatst bewerkt:

Lucas2107

  • #5
Wat ik verder nog mee op de aanvoer slang meet ik 40 graden en op de retour 26.
Op de vloerverdeler zelf meet ik maar 28 op de aanvoer en de bak op de retour maar 27.
 

Hans de L

  • #6
Lees nu nog eens heel erg goed wat ik schreef, en ga dat precies zo doen! En ook wel aardig als je de vraag die ik daar stelde beantwoord.

Ik had het namelijk nog nergens over het ontluchten van je VV-groepen, ik wil eerst overeind hebben dat er voldoende debiet naar je VV-verdeler komt, en je verdelende systeem echt luchtvrij is.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Lucas2107

  • #7
Excuses, heb het geprobeerd.. maar na de 3e groep verlies ik warmte.. deze loopt vanaf 42 graden snel terug. Wat ik op mijn cv ketel zie is dat hij in de wachtstand (foutcode AO).
 

Hans de L

  • #8
Met alle respect, maar je moet nu nog niet met die vloerverwarmingsgroepen bezig zijn, lees het nog eens een keer rustig terug.

En is de meldcode op de ketel niet 0A in plaats van A0?

Want, na me nog even ingelezen te hebben op dit toestel, staat die code wel voor het vermoeden wat ik heb waarom het hier niet goed gaat...
 

Lucas2107

  • #9
Klopt, typo van mijn kant. Ketel slaat redelijk vaak aan/uit en op het moment dat ik thermostaat flink verhoog op de AO. Welk vermoeden heeft u?
 

Jackal01

  • #10
Staat het vermogen van de ketel op 100% dus de volle 24kw? en is 24kw berekend voor de te verwarmen m3 in de woning? Veelal staat deze lager i.c.m. de pompstand op 1, naar de te verwarmen inhoud. Staat de Bypass goed ingesteld en waar zit deze bevestigd? Modulerende thermostaat? De Max aanvoer van de ketel kan eventueel hoger. Of zit er toevallig een buitenvoeler of weersafhankelijke regeling (op de gevel)?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu