Aanvoer en retour bij vloerverwarmingverdeler beiden even heet

Adriaan1968

 • #1
Dit is 1 van onze 3 vloerverwarmingsverdelers met vloerverwarmingsregelaar van EVOhome. We hebben een HRketel Remaha Calenta Acw CW6 40 L.
vloerverwarming boven 1.jpg
.
Wanneer de vloerverwarmingsregelaar aan gaat, dus wanneer 1, twee of alle 3 de ruimtes worden verwarmd dan springt de WILO vloerverwarmingspomp aan (lampje wordt dan wel even rood gelijk met de tik vd vloerverwarmingverdeler, maar daarna groen= normaal aldus installateur omdat deze ineens op spanning komt (???)). De aanvoerbuis naar de verdeler toe wordt heet en de retourbuis koud/lauw. De druk gaat naar 1 en de temperatuur naar 38 (ongeveer). De thermostaat bij de verdeler staat op 35 graden (= dit de retourtemperatuur???). De aanvoer vanuit de ketel is 60.
vloerverwarming boven 3.jpg


Dit alles blijft zo totdat de ruimtes op temperatuur zijn. Daarna gaat de vloerverwarmingspomp weer uit en de lampjes op de verdeler ook. De aanvoer blijft heel heet (net zo heet als wanneer de verdeler aan staat, maar ook de retourbuis wordt ineens net zo heet als de aanvoer. De druk stijgt naar bijna 2 en de temperatuurwijzer komt bijna op 60 graden op de meter. Dit blijft zo totdat de vloerverwarmingsverdeler weer aan gaat.
vloerverwarming boven 2.jpg


Bij de andere 2 vloerverwarmingverdelers is dit niet zo. Wel komt er heel warm water retour naar de CVketel. Klopt dit allemaal?

Gr Adriaan
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #2
Dat lijkt mij prima gedrag voor een gesloten verdeler. De andere verdelers zullen geen eigen pomp hebben...
 
 • Like
Waarderingen: Adriaan1968

Auto-Geen

 • #3
Als de CV ketel brand en de VV pomp staat stil, dan zal de aanvoer gelijk naar de retour gaan. Is te zien op de bovenste temperatuur meter. Om dit te voorkomen moet een stadsverwarming unit gemonteerd worden of een 2-weg klep op het CV contact van de regelbalk.
 
 • Like
Waarderingen: Adriaan1968

Adriaan1968

 • #4
@ walker: Dank voor uw antwoord. De andere verdelers hebben net zo'n pomp.

@ Auto-geen: wij hebben geen stadsverwarming, dus zou het de andere optie die u noemt moeten worden. Kan het kwaad wat er nu gebeurt? Wat voor gevolgen zou dit kunnen hebben? Ik denk aan geen volledig rendement van de HR-ketel omdat het water te warm terug komt en extra stookkosten?
 
Laatst bewerkt:

Adriaan1968

 • #5
Jammer dat ik geen antwoorden meer krijg...vast een lastig onderwerp.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #6
Dit is geen bedrijf met 24h service... Alle beantwoorders doen dit in hun vrije tijd.

Maar wat zegt de installateur hierover? Want hij zal het zo aangelegd hebben.
 

Adriaan1968

 • #7
Snap ik, mijn excuses voor mijn reactie eerder.... In ieder geval bedankt voor uw reactie. De installateur laat zich er niet zo over uit. Ik heb er geen verstand van en ook geen vergelijking, dus ben benieuwd of er mensen zijn die hier ook ervaring mee hebben.
 

Ronny

Specialist Verwarming
 • #8
Wat is eigenlijk het probleem?
 

RISL

 • #9
Jammer dattie dan geen antwoord meer geeft ;)

Bij mij had ik voorheen dezelfde situatie in mijn huidige huis. En had daar geen problemen mee? Uiteindelijk open verdelers geplaatst omdat er een warmtepomp stond, en deze verdelers met pomp in combinatie met de WP niet efficiënt zijn.
 
 • Like
Waarderingen: TCW82

Ronny

Specialist Verwarming
 • #10
Dit zijn typisch gevallen die de installateur op moet lossen.
Er is zeker iets niet in orde.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu