Aansluiting van nieuwe afvoer badkamer op bestaande afvoer

Tijs2

 • #1


Hallo,

Op de foto is het bovenste deel van de tekening het zijaanzicht van de afvoer, daaronder het bovenaanzicht. (paarse lijn is scheiding)

I.v.m. een nieuwe badkamer wil ik een nieuwe afvoer aansluiten op een bestaande PVC pijp (110) onder de vloer (geheel links op de tekening). De pijp ligt (gerekend vanaf hart) 22cm onder de vloer. Ik wil de pijp middels 2 x 45graden verbindingstukken omhoog laten komen zoals zichtbaar op de bovenste tekening. Vervolgens wil ik daar de doucheafvoer onder afschot op aansluiten en 1 meter verder komt de pijp uit de vloer voor het toilet en de beluchting (middels 45 graden T-stuk).

Ik wil omhoog omdat ik niet de diep in de vloer wil hakken (deel van constructie)


Kunnen jullie met me meedenken? Is die 2x45graden overgang voor verhoging okay i.v.m. stroming? En wat vinden jullie van de rest?

Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou gewoon rechtdoor laten lopen en waar je nu 90 graden bocht hebt zitten 2 van 45 graden onder de y-stuk zodat het goed gestroomlijnt weg loopt
   

  Tijs2

  • #3
  Bedankt Henk,

  Bij nader inzien blijkt dat ik in beide opties (mijn eerste idee en jouw voorstel) helemaal door de betonnen vloer heen moet breken. Die is ong. 16 cm dik met daaronder een laag isolatie. Het is overigens alleen het stuk rechts van de 45graden bocht omhoog in de onderste tekening (bovenaanzicht). Dit betekent dat bij uitvoering van jouw voorstel de pijp onder het beton komt te liggen, er komt later weer 16 cm beton bovenop door opvulling. Bij mijn eerste idee komt de pijp hoger te liggen en voor 80% in de betonlaag.

  Wat heeft dan jouw voorkeur?
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #4
  Kun je niet onder de vloer de afvoer verslepen? Het lijkt me nogal riskant om zo´n sleuf in een dragende vloer te kappen.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Mijn voor keur is vak kennis van 35 jaar als allround loodgieter.

  die betonvloer ligt op een tempex isolatie en daar is een dun laag beton gestort met daar op een smeer laag.

  Vaak liggen hier ook betonnen dragers in dus dan wil ie niet voor 80 % in het beton liggen. en je alleen ruimte moet kappen om je standleiding.

  Anders plaats eens een foto van je situatie
   

  Tijs2

  • #6
  Dank voor jullie reacties. Inmiddels de leidingen kunnen plaatsen. Het maken van de sleuf heeft gelukkig geen problemen gegeven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu