Aansluiting vaatwassser gootsteen of wasmachinekraan

Hopsakee

  • #1
Hallo, ik ben nieuw hier dus excuus als deze vraag al ergens in het forum behandeld is... kon het niet vinden.
In ieder geval enorm fijn dat dit forum er is :bedankt: !

Mijn woning wordt gerenoveerd over een goeie week en ik krijg een aansluiting voor de vaatwasser onder de gootsteen. Ik ga een onderbouw-vaatwasser kopen (die heb ik dus nog niet) en nu vraag ik mij het volgende af: is het voordeliger -qua energie- om de vaatwasser op de wasmachine kraan aan te sluiten of op aansluiting onder gootsteen?

Mijn wasmachine staat nu nog in de keuken maar die gaat naar boven. Dus die aansluiting zouden ze dan weghalen (ik heb een huurwoning dus er wordt van alles besloten maar snap er soms de ballen niet van en knik dan al snel ja, om me erna vervolgens rot te piekeren wat er nou bedoeld werd :( )

Wat kan ik het beste doen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik snap de vraag niet helemaal.
Denk je dat er verschil is in energieverbruik afhankelijk van de kraanaansluiting?
 

Hopsakee

  • #3
Nou ik dacht eigenlijk dat de aansluiting onder de gootsteen al wel direct warm water kan leveren. En vanuit de wasmachinekraan is het alleen koud water en dus zou het dan nog opgewarmd moeten worden door de vaatwasser. Maar misschien zit ik helemaal verkeerd? :oops:
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Vaatwasmachine moet dan geschikt zijn voor een warm water aansluiting Dit zijn ze dus niet allemaal.
Dit moet je dus eerst informeren.
Meeste vaatwassers doen eerst een koude voorspoeling van 10 minuten , veel energiebesparing wordt zo te niet gedaan.
 

Hopsakee

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Is een vaatwasser met warmwater aansluiting dan goedkoper in energie? Of is die koude voorspoeling er sowieso? Wil graag een vaatwasser, maar wil waken voor een extra energievreter :)
 

Hopsakee

  • #6
Oh wacht even... dat is een hotfill zeker, zo'n warm water aansluiting. Ook een behoorlijke uitgave. Misschien toch maar een aansluiting onder de gootsteen dan. En checken of alles lang genoeg is om aan te sluiten, want de vaatwasser komt naast het keukenblok te staan (onderbouw)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu