Aansluiting vaatwasserafvoer afsluiten

Caitlin

 • #1


Ik heb de afvoer uit elkaar gehad om een verstopping te verhelpen en meteen de onderdelen schoongemaakt. De rubberen ring die in de vaatwasser afvoer aansluiting zit is helaas niet meer te gebruiken. Nu ik het weer in elkaar heb gezet lekt die verbinding.
Een nieuwe rubberen ring lijkt onmogelijk, deze afmeting is niet los te verkrijgen en dan moet de hele afvoer vervangen worden krijg ik te horen van de Gamma.
Gezien ik toch geen vaatwasser heb ben ik me gaan afvragen of het mogelijk is om die afvoer aansluiting te dichten. Ik heb internet en bouwmarkten afgestruind maar kan geen afsluitdop of iets dergelijks vinden. Heeft er hier iemand misschien ideeën waar ik zoiets vinden kan?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De wartel van de slangtuit loshalen. Knip uit een fietsband een mooi rond rubber plaatje zo groot als de bestaande ring.
  In de wartel leg je een passend muntstuk, roest niet, dan het rubberplaatje en schroef de wartel weer vast.
   

  Caitlin

  • #3
  Hartelijk bedankt voor de tip Wgb! Ik ben even naar de fietsenmaker om de hoek gegaan en nog geen kwartier later heb ik nu mijn probleem opgelost :D :prima:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu