Aansluiting tussen AK gipsplaten?

Lampie89

 • #1
Hoi!

Ik was benieuwd hoe ik beste de aansluiting tussen mijn AK gipsplaten kan realiseren?

Ter verduidelijking : ik heb mijn schuine dak tussen de gordingen in geïsoleerd en voorzien van AK gipsplaten, en mijn wanden zijn ook geïsoleerd en voorzien van AK gipsplaten. En tussen de overgang van dak naar muur zit er overal een "kier" variërend van 1 mm tot 9 a 10mm ( oud huis met krom dak)

Hoe kan ik het beste die kier wegwerken
? Het idee is dat ik geheel later ga sauzen, en het zou zonde zijn als er binnen een mum van tijd al barsten rondom de aansluiting komen.

Dacht zelf aan vullen met Fill & finish Light van knauf, papierband er haaks instrijken, en vervolgens weer afsteijken met fill&finish. Helaas lees ik daar nogal tegenstrijdige verhalen over :/

Hopelijk hebben jullie wat tips of adviezen :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Die naad moet je insnijden na het stucwerk.
  Een houten kap werkt anders dan de muur met scheurvorming tot gevolg.
   

  Ralph

  • #3
  Naden stucen met joinfiller en daarna behangen met gladde scan, aansluitingen kitten, en sausen. Zonder scan word een teleustelling....
   

  Lampie89

  • #4
  Sorry voor de late reactie, maar was even op vakantie!

  Maar stel ik wil alleen mijn muren en dak behangen met glasvlies ( daarna sauzen) hoe maak ik de huidge naden tussen het dak en de muren dicht. Dus de naden die er zitten voordat ik ga behangen? Kan dat gewoon ook met acryl kit? Of kan ik dat gewoon vullen met pleister, daarna behangen, hoeken insnijden en dan met acryl kit?
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Plaats eens wat foto's. Is achter de gipsplaten folie geplakt die luchtdicht aansluit rondom?
   
  Laatst bewerkt:

  Lampie89

  • #6
  Tussen de gordingen in, zijn alle delen luchtdicht afgesloten met dampdichte folie. De folie loopt net iets door tot aan de muren en is daar afgewerkt. De muren zelf zit echter geen dampdichte folie, mij was verteld dat dat niet nodig was, omdat het volledig steense muren zijn. Hoop dat het nu iets duidelijker is? :)
  20210913_135502.jpg
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Ik heb mijn vorige reactie aangepast. Kitten van zo'n brede naad kan wel, maar is niet mooi. Je kan het met voegmiddel dichtsmeren, het liefst wel gaas erover. De naad met de muur wel daarna lossnijden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu