Aansluiting inductie-kookplaat NUTID hin1t

Agrotis75

  • #1
Dit is een een(kel)voudige inbouw-kookplaat die 2000 Watt verbruikt en overeenkomt met de netspanning in mijn woning (230 V - 50 Hz). Er dient ook een zogenoemde meerpolige tussenschakelaar te worden gebruikt voor aansluiting. Ik heb bij mijn weten een vrij standaard meterkast met twee groepen en een aparte schakelaar om beide tegelijk in of uit te schakelen. Aardlekschakelaar (?) En in huis alleen 'gewone' stopcontacten.

Kabeltype op het apparaat is HO5VV-F of HO5V2V2-F. Er zit geen stekker aan en er steken twee draden uit, een blauwe en een bruine.

Mijn vraag is, kan ik hier niet een gewone stekker op aansluiten ? En waar dient de meerpolige tussenschakelaar voor en hoe ziet deze eruit ?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Volgens mij kun je er een gewone stekker randaarde aanzetten en dan aansluiten op een afzonderlijke eindgroep. Wel vreemd dat er maar twee draden uitkomen. Over het algemeen dienen dergelijke apparaten ook geaard te worden.
 

Agrotis75

  • #3
Een afzonderlijke eindgroep. Betekent dat zoveel als een nieuwe kabel trekken van de meterkast naar het apparaat ? Heb ik dan ook een nieuwe zekering/groep en/of groepenkast nodig ? En hoe zit het met die tussenschakelaar die in de handleiding genoemd wordt ?

ps alvast bedankt voor je hulp.
 

Kaajee

  • #4
Agrotis75 schreef:
Een afzonderlijke eindgroep. Betekent dat zoveel als een nieuwe kabel trekken van de meterkast naar het apparaat ?
Ja.
Agrotis75 schreef:
Heb ik dan ook een nieuwe zekering/groep en/of groepenkast nodig ?
Ja, niet per se een nieuwe meterkast wel een extra zekering/automaat/groep.
Maar gezien het feit dat je maar 2 groepen hebt totaal, lijkt het me handig en verstandig als je toch bezig gaat/moet om de hele boel eens te up daten. 2 groepen (straks evt. 3 voor die kookplaat) is rijkelijk weinig voor een normaal huishouden. Er zal ook wel geen aardlekschakelaar zitten, kun je die meteen plaatsen. Moet trouwens als je een nwe. groep aanlegt.
Overweeg als je een nwe kabel gaat trekken naar de keuken er in ieder geval 1 of 2 extra (YMVK) kabels bij te leggen, dan heb je die alvast liggen.
Agrotis75 schreef:
En hoe zit het met die tussenschakelaar die in de handleiding genoemd wordt ?
Geen idee, wat staat er letterlijk in de manual?
 

Agrotis75

  • #5
Zal in dat geval toch maar een installateur gaan inschakelen. Op één van de groepen staat overigens nauwelijks wat aangesloten. Misschien alleen een lamp en een PC. Kan ik het daarop niet proberen misschien ?

[/quote]Geen idee, wat staat er letterlijk in de manual?[/quote]
"Gebruik een meerpolige tussenschakelaar met een afstand van min. 3 mm tussen de contacten om de kookplaat op het elektriciteitsnet aan te sluiten"
 

Appeltje

  • #6
Die tussenschakelaar is om hem van het net te kunnen afhalen. Als er een stekker aan komt, zal dat niet meer nodig zijn.

Gr. Richard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu