Aansluiting inbouwfornuis aan bijhorende kookplaat

Joyanna

  • #1
Hallo,
Ik heb een inbouwfornuis tweedehands gekocht en nu kan ik middels stekkers en een randaarde draad de stekkers van de kookplaat in de oven doen. Maar volgens de sticker op de oven zit er hoogspanning op de oven.

Kan ik zonder meer volgens tekening de stekkers er in doen (eerst randaarde draad vastschroeven op de daarvoor bestemde plek) of loop ik daarbij risico op een schok? Wat is je advies?
 

Repair-man

  • #2
Ovenstekker bij de wandcontactdoos eruit trekken zodat er geen spanning op de oven staat.

Daarna kan je volgens tekening de aansluitstekkers in het 4-blok steken.

Randaarde bevestigen.

De Nuldraad welke is gekleurd volgens tekening uitvoeren. bevestig de connectors dus op de tekening aangegeven richting. Als het goed is klikt de connector dan vanzelf vast.

Heb je een driefase aansluiting op je oven dan is het van belang dat je op de achterzijde van de oven de aansluitingen volgens 3-fase aansluit. Heb je een tweefase aansluiting dan volgens tekening op de achterzijde van de oven deze aansluiten.

Meet altijd of je daadwerkelijk 2 x 230 of 3x 230 volt hebt op de aansluitblok achter de oven.
 

Joyanna

  • #3
Bedankt voor je reactie. Een paar vragen over jouw advies:

De Nuldraad welke is gekleurd volgens tekening uitvoeren (Wat bedoel je met uitvoeren?) bevestig de connectors dus op de tekening aangegeven richting. Als het goed is klikt de connector dan vanzelf vast. (Ja dit heb ik bij alle 4 gedaan. Ze zitten nu goed vast precies volgens kleurkaartje wat op de oven zit.)

Heb je een driefase aansluiting op je oven dan is het van belang dat je op de achterzijde van de oven de aansluitingen volgens 3-fase aansluit. (Er kan op de achterzijde van de oven niets aangesloten worden. Er komt een perilex draad uit de oven met een bijhorende stekker en die stop ik in mijn Perilex stopcontact.) Heb je een tweefase aansluiting dan volgens tekening op de achterzijde van de oven deze aansluiten.

Meet altijd of je daadwerkelijk 2 x 230 of 3x 230 volt hebt op de aansluitblok achter de oven. (In de muur van mijn keuken zit 1 perilex stopcontact. Bedoel je dat ik moet meten hoeveel stroom dit stopcontact aan kan?)

groet,
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu