Aansluiting glazen douchewand op tegelvloer

Stukkie

  • #1
Beste Klusser,
Ik ga in een bestaande badkamer in een hoek een inloopdouche maken waar nu nog geen afschot in de vloer zit. de bestaande vloer is een betonnen vloer gestort op zwaluwstaart plaat op een houten vloer.
de vloer t.p.v. van de inloopdouche zal ik voor een deel moeten gaan verwijderen om zo een nieuwe vloer op afschot te kunnen gaan smeren met gelijk een rvs douchegoot in de zandcement. wat ik me afvraag is het volgende. hoe sluit je met je glazen plaat aan op de vloer van de douche. je krijgt toch een vloer met een afschot van zo'n 10mm per meter met aansluitend een douchevloer die precies waterpas is.
is het zo dat je vloerprofiel waar het glas in komt op het schuine deel van de vloer komt te staan strak tegen het vlakke deel van de douchevloer? ik kan hier niet veel over terugvinden. iemand tips of foto's etc .....
met een hartelijke groet, Stukkie
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
De glazen wand moet op de vlakke (waterpas) ondergrond staan.
Dus je moet zorgen dat het afschot net naast de glazen wand loopt.
En het glas staat gewoon op de tegelvloer zonder profiel er onder.
Dat wordt dan op de vloer afgekit.
 

Stukkie

  • #3
Beste,
Dank voor je reactie. Rest mij nog wel de vraag hoe je het taps toelopende verticale gedeelte het best kan afwerken. Je kijkt daar tegen de cementvloer en de kopse kant van de vloertegels aan. Zo’n randtje tegelen is toch bijna niet te doen. Of is dat uiteindelijk wel de oplossing ?
Met vriendelijke groet,
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Dat randje kun je afkitten.
 

Sander 1972

  • #5
Denk goed na over je project, voor je het weet ben je op slopers hoogte. Want de wand tegels moet je ook wat mee
 

Stukkie

  • #6
Is de kans op breuk niet heel groot als je het glas direct op de stenen tegels zet. is het niet verstandig om er een kunststof profiel, of een paar smalle kunststof stripjes onder te leggen en daarna af te kitten.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Glazen douche wanden worden altijd met het glas op de vloer gezet zonder profiel.
Een paar dunne stripjes kunstof onder het glas kan.
 

Stukkie

  • #8
Hallo,
Ik zie ook dat er kant en klare betegelbare douchevloeren in de handel verkrijgbaar zijn. Hier zit het afschot, goot en afvoer al in. Hoeft nog alleen geplaatst te worden en is dan gereed om te worden betegeld. Iemand hier ervaring mee?
Mvgr
 

Mcmurphy

  • #9
Ik heb onderstaande douchebak. Rondom tegels op dezelfde hoogte en een kitrand ertussen. Doucheraam heb ik op de zijwand geplaatst. Profiel tegen de muur en een kitrandje op de douchebak. Raam plaatsen en klaar..

75a1368ee1522cd3a52ab713d7a8f500de0d6bb3_62291_packshot_01.png IMG_3755.JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu