Aansluiting convectorput en radiator

Cornfed

  • #1
Hallo,

Ik heb goede raad nodig.

Door een verbouwing moet een radiator weg. Doordat er ook nog een glazen pui in komt, heb ik gekozen voor een convectorput. De aansluiting daarvan is mij duidelijk, maar ik wil ook nog een radiator bedienen in een andere ruimte even verderop. Van belang is dat alle leidingen door de vloer moeten om in de put en in de ruimte te komen waar de radiator staat.

Dus wat is de beste oplossing?
Een aftakking maken vóór de leidingen in de vloer gaan om beide (put & radiator) te bedienen?
Of kan ik de leidingen 'doorlussen' via de put. Ik heb wel eens gezien dat er meerdere putten achter elkaar liggen. Hoe worden die aangesloten?

Bij voorbaat dank.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi Cornfed,

Afhankelijk van het vermogen van de convector en de radiator, zou ik kiezen voor twee slanggroepen vanaf een verdeler/verdeelpunt.

Liever geen verbindingen in de vloer en de slangen in een mantelbuis gebruiken weet u zeker dat er geen warmtescheuren in de vloer komen.

Bij een convectorblok kan de temperatuur van het CVwater best wel vaak naar de 90 °C oplopen om de convector goed te laten werken.

Bij verbindingen bestaat altijd de kans dat er wat gaat lekken. :idea:

Denk u er ook om dat een convectorput een andere soort verwarmingsysteem is dan een radiatorsysteem, het werkt vaak met een veel hogere CVwatertemperatuur dan een radiator systeem.

Vr Gr en succes ermee
 

Xr8

  • #3
Wanneer het mogelijk is de verbindingen op een plek maken waar je er weer bij kunt komen, in principe kan dit best in de put.


Succes.
 

Cornfed

  • #4
Bedankt Cvolieboy en Xr8.

Het beeld is nu duidelijker.
Ik moet dus een aftakking maken om de put en de radiator apart te bedienen. De enige vraag blijft dan, aftakken in de put of veel eerder voor de leidingen in de vloer gaan. De put zelf is ongeveer 290 cm lang, dus er is plaats genoeg voor 2 T-stukken, lijkt me. Het traject via de put is natuurlijk eleganter (onzichtbaar) en het is de kortste verbinding.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #5
Wat jou het makkelijkste uitkomt, daar plaats je de T stukken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu