Aansluiten kookplaat 2de groepenkast

-nico-

  • #1
Hallo, onze woning heeft een 2de groepenkast in het kantoor/winkelgedeelte. Deze is via een 20a installatieautomaat (MBS520E Hager) aangesloten op de hoofdmeterkast (3x25a).

De tweede groepenkast heeft 5x 16a groepen waarvan 2 voor de verlichting gebruikt worden (nu 20x 3 watt spot en 10x 18 watt spaarlamp), 1 voor 3 stopcontacten en 1 voor het oude keukentje met boiler en 1 ongebruikt, door extra combiketel is de boiler nu vervallen maar wordt de keuken iets uitgebreider.

De keuken uit het woonhuis met de kookplaat komt daar te staan en nu is de vraag of die kookplaat op de 2 overgebleven groepen zou kunnen, zit nu ook op 2 groepen, hij gaat sporadisch gebruikt worden dus volledig nieuwe bekabeling leek me iets overdreven.

Zou het zo kunnen of zou bv een andere installatie automaat voldoende zijn? Of toch een nieuwe kabel moeten trekken.

Alvast bedankt! Mvg nico
 

Sander 1972

  • #2
Zitten geen aardlek in die kast? 2 stuks.

Zou er een kookgroep inzetten en een kabel naar de plaats voor het fornuis aanleggen.
 

-nico-

  • #3
In de 2de groep zit verder niks, het is voor verhuur geweest denk ik, een oude meter en 5 groepen.
 

Sander 1972

  • #4
Kun je een foto plaatsen van die kast?
 

-nico-

  • #5
Ben nu niet thuis maar zoeen zit er in de oude kast, met doorverbindstrippen aangesloten, dus op 1 fase, die zou ik kunnen verplaatsen naar de andere kast. Die kast heeft alleen maar 5x 16a installatie automaten. Nieuwe kabel is eigenlijk niet te doen en laat dan liever de kookplaat vervallen, betekend dan wel dat er een ander aanrechtblad op zou moeten.

Screenshot_20220606-191956_Chrome.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu