Aansluiten inductiekookplaat op kookgroep.

Pierre513

  • #1
Ik wil een inductiekookplaat AEG HK674400FB aansluiten op een kookgroep met een Perilex-wcd. Nu staat er op de kookplaat onderstaande afbeelding.

Indien ik aansluit volgens rechter afbeelding (220v 1N) gebruik ik maar 1 groep van de kookgroep. En kan er volgens mij ook max 32 A door de N-draad gaan. Ik wil de 4 aderige kabel vervangen door een 5 aderige kabel en de beide nuldraden op aansluiting 4 bevestigen.
Ik lees hier en daar dat het zo wordt toegepast. Maar door de N-draden onder een klem te bevestigen zijn wel 2 groepen middels de N-draad met elkaar verbonden.

Hoor graag of dit goed is.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Deze kookplaat heeft geen aansluitschema voor 2x230 V en ook geen twee nulklemmen. Strikt genomen is hij daarmee niet geschikt om aan te sluiten op een kookgroep en mag je dat ook niet doen.

Over het algemeen wordt er hier desondank geadviseerd om hem aan te sluiten zoals je beschrijft, dus met twee nuldraden onder één klem.

Je loopt dan het theoretische risico dat als er één van de twee nuldraden onderbroken wordt, de volle 32 A door één draad lopen, zonder dat de automaat afschakelt.

Gebruik in ieder geval een dubbele adereindhuls voor de nuldraden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu