Aansluiten Evohome HR92

Ictinc

  • #1
Hoi iedereen,
Onlangs heb ik een Honeywell Evohome thermostaat gekocht en ben nu bezig de kranen aansluiten. Op iedere radiator passen ze zonder adapter behalve de handdoek radiator in de badkamer. Ook lijkt het er op dat geen van de verloop stukken erop past. Ik heb geprobeerd dit type te vinden maar zonder succes. Weet iemand misschien welk type dit is en of hier ook een verloop stukje voor bestaat?

Alvast bedankt..
IMG_20201115_225914.jpg
 

Bert pit

  • #2
Dit lijkt mij geen thermostaatknop, waardoor hier geen HR92 op past. Soms is het binnenwerk te vervangen. Wellicht weet een van de specialisten welk type kraan dit is en of het binnenwerk te vervangen is door een thermostaatkraan.

Zo niet dan de hele kraan vervangen. Kies er dan een die ondersteund wordt door de HR92. Dat staat ergens op de site of in de handleiding.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Ik herken het type zo ook niet, maar misschien wel als je een merkteken of logo laat zien.
Aan de andere kant, je moet toch aftappen en dan kun je er beter een nieuwe kraan op zetten.
 

Ictinc

  • #4
Bedankt voor de reacties, het enige "logo" dat ik kan vinden staat op de draaiknop die hier vanaf komt. Op de draaiknop die ik van deze radiator heb gehaald staat een merk "SAR"echter gezien de suggestie hier om er een nieuwe kraan op te zetten doe ik dat misschien maar gewoon.
Nu heb ik wel al rondgekeken voor een nieuw binnenwerk echter lijkt het voor mij, een redelijke leek, alsof er qua binnenwerk een hoop verschillende zijn, thermostatisch, thermostatisch voorinstelbaar, etc.
Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een nieuwe kraan? Het liefste heb ik er 1 van Heimeier aangezien deze op de HR92 past zonder aanpassingen, verkopen zij echter ook deze onderdelen voor radiatoren die niet van hen zijn?

Als ik de kraan toch moet vervangen zet ik er het liefste ook direct een bocht op, ik weet echter niet of dit mogelijk is. De manier waarop de kraan zou de HR92 erg ver uitsteken en de ruimte inkomen wat een bocht op zou kunnen lossen.

Bijgevoegd een foto van de radiator, van de kraan zonder knop, van de knop met merk "SAR".

Excuus voor de vele vragen maar alle suggesties zijn welkom.

Alvast bedankt, Ronald

IMG_20201118_015603.jpg IMG_20201118_015603.jpg IMG_20201118_020129.jpg IMG_20201118_020023.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
De kraan die u laat zien is gewoon een open en dicht kraan van het merk sar wat weer onder comap valt, als u hier een evo home op wilt zetten zal de kraan in zn geheel vervangen moeten worden door een thermostatische kraan van bv heimeier
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #6
Ik weet ook niet of hier een thermostatisch binnenwerk in kunt zetten, helaas geen ervaring met SAR.
Let er wel op bij vervanging van de complete kraan dat er weinig ruimte is om deze goed aan te sluiten.
De leiding buigt vrij kort na het ventiel al naar beneden, en bij een iets langere kraan past dat niet.
Ik zou zelf informeren bij SAR/Comap of hier iets voor te krijgen is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu