Aansluiten electra in IKEA keuken

Didier

  • #1
Hallo,
Ik heb een Ikea keuken gekocht met onder andere een vlakscherm afz. kap, een oven en een gaskookplaat. Kan iemand mij vertellen waar ik het beste de electradozen kan plaatsen ? Normaal is er achter een kastje geen ruimte. Ik sluit dus alles onderaan. Daar loopt al water en stroom.

Henk
 

Yeki

  • #2
Achter de oven zit geen achterwand in het kastje, dus daar kan een stopcontact. Als je een wandschouwkap hebt, kun je het stopcontact zodanig plaatsen dat deze achter de afvoerkoof komt!
 

Pepjo

  • #3
Een wandcontactdoos mag niet achter een oven, maar dient er naast te zitten. Idem met de gasaansluiting bij een gasplaat/ gasoven.

Dit ivm de warmte-ontwikkeling en er bij kunnen bij calamiteiten.
 

-stuffie-

  • #4
Stopcontacten en gasaansluitingen kunnen prima in een kastje hoor, gewoon een stuk uit de achterwand zagen. Daarna nog een stuk uit de zijkant, zodat het snoer/slang hierdoor heen kan. Het belangrijkste is dat je er snel bij kunt, dus niet achter een la ofzo. Ook niet onder een afvoer of wateraansluiting.
 

Didier

  • #5
Goed plan. Naast de kookplaat en oven zit een klein kastje. Daar zet ik het stopcontact. Zaag een gat ter grootte van een stopcontact in de achterwand en gepiept. Prima oplossing.

Henk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu