Aansluiten duimse en 3/4 duimse aansluitingen op 22 en 28mm

Jeroen68

 • #1
Mijn boiler heeft duimse en 3/4 duimse aansluitingen (buitendraad). Wat ik nooit zeker weet is of je hier direct met een wartel en knelring 28 en 22mm koperbuis op kunt monteren. Ik wil hem namelijk los kunnen halen. Een schroefbus lijkt niet handig.

En als ik nu een knie wil monteren zonder al te veel ruimte te verliezen? Of bijvoorbeeld een driewegklep met ook duims buitendraad? Met een stukje pijp ertussen zou mij lukken (als het eerste mag), maar is er nog iets slimmers?

Thanks
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  Als je met knelringen werkt dan zal de buis in de fitting moeten passen, en er aan de kant waar de knelring komt een schuine kant aan de fitting moeten zitten. Normaliter kun je geen knelverbinding maken op duimse draden.

  Met een schroefbus kun je toch de boel ook loshalen. Je moet dan wel een beetje ruimte in de leidingen hebben om ze uit de fitting te halen.

  Er bestaan knieen in de vorm van 3 delige koppelingen, deze mag je echter niet voor drinkwater gebruiken. Deze zijn te vinden onder de malleabele fittingen.

  Succes.
   

  Jeroen68

  • #3
  Dank je Xr8! Dan ben ik er uit!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu